Emma Toussain
Emma Toussain Relaties 31 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

7 signalen dat jouw relatie misschien toch niet zo goed is als je dacht

Het hebben van een relatie is hartstikke leuk, maar soms zijn er ook situaties waarin het even niet zo fijn is allemaal. Denk maar aan ruzies, wantrouwen, irritaties en misschien nog wel erger. Ook zijn er zat relaties waarbij er eigenlijk niet zo veel aan de hand is, maar waar er toch wel een aantal onherkenbare signalen zijn waaraan jij kunt herkennen dat het tijd is om weer als vrijgezel door het leven te gaan.

7 signalen dat jouw relatie misschien toch niet zo goed is als je dacht

Sommige relaties zijn prima en dan merk je niet zo snel dat het misschien niet de juiste relatie voor jou is. Als iemand vreemdgaat of elke dag ruzie maakt is het makkelijker om te zeggen ‘ik ben er klaar mee’. Maar als er op het eerste oog niet zo veel mis is, kan je nog wel eens te lang blijven plakken. Langer dan goed voor je is. Daarom zetten we wat signalen voor je op een rij waaruit blijkt dat je misschien nog eens moet nadenken over je relatie.

1. Je vindt het leuker om tijd te spenderen met andere mensen

Misschien niet zo’n onherkenbaar signaal, want als jij het leuker vindt om tijd door te brengen met anderen dan zit er waarschijnlijk iets niet helemaal goed.

2. Je ‘batterij’ is leeg nadat jullie samen zijn geweest

Heb je een leuke dag, maar ben je daarna bekaf? En dan bedoelen we niet omdat je net 40 kilometer hebt gewandeld, maar omdat je de hele dag een soort ‘masker’ op hebt gehad? Dat is een teken dat je niet helemaal jezelf hebt kunnen zijn.

3. Je fantaseert vaak over het single leven

Klinkt misschien als een duidelijk teken, maar heel veel mensen denken soms na over het single zijn. Hoeft natuurlijk niet iets slechts te betekenen, maar als jij elke dag nadenkt over hoe jij je vrijgezellenleven zou inrichten dan is dat toch een teken dat het misschien wat voor jou is.

4. Je mist je partner niet

En dan bedoelen we niet als hij of zij een uurtje naar de supermarkt is, nee, als meer als je partner 2 weken op vakantie is. Als je dat wel lekker rustig vindt en hem of haar niet mist.. tjsa, dan kan het zijn dat ze toch niet zo belangrijk zijn in je leven als je dacht.

5. Je bent snel geïrriteerd

Dit kan nog wel eens een onherkenbaar signaal zijn, helemaal als je samenwoont. Maar als jij elke dag irritatie voelt over de kleinste dingen dan kan dat een teken zijn dat het niet helemaal goed zit tussen jullie.

7. Je hebt het gevoel dat je partner in de weg staat

Wil je dolgraag naar Frankrijk verhuizen, maar wilt jouw partner dat niet? Of wil jij wél kinderen, maar je partner niet? Dan moet je goed nadenken voordat jij compromissen sluit waar je misschien wel heel ongelukkig van gaat worden.

Je bent gewaarschuwd: dít is de populairste maand voor vreemdgangers