Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 29 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

8 handige pizza-hacks waarvan je wilde dat je ze eerder had geweten

Pizza is er in allerlei soorten en maten. Je kunt het afhalen, of laten bezorgen, of je haalt er eentje bij de supermarkt. Ze zijn eigenlijk allemaal wel lekker en als ze niet zo ongezond zouden zijn dan hadden we ‘t vast nog vaker gegeten. Toch is het eten van pizza niet altijd even handig.. Gelukkig bestaan er een hoop handige tips die jouw pizza-ervaring naar een hoger niveau tillen.

We delen ze met je!

1. Geen grote borden in huis? Of eet je buiten? Gebruik dan de pizzadoos

Je gebruikt vast wel eens een pizzadoos om uit te eten. Handig én je hoeft niet af te wassen. Maar hoe doe je dat als je een pizza met vrienden eet en je hebt geen borden bij de hand? Omdat je op het strand zit bijvoorbeeld? Dan schuur je de pizzadoos gewoon in een aantal stukken. Zo heeft iedereen een stevig stuk karton om zijn of haar pizza slice op te leggen.

2. Een pizza opwarmen? Leg het stukje dan in een hapjespan met glazen deksel

Pizza is zelfs een dag later nog goed te eten, alhoewel het deeg wel wat sompig wordt. Je kunt de pizza natuurlijk nog een keer in de oven doen, maar je kunt het stukje óók in een hapjespan leggen. Glazen deksel erop en zo maak je de korst weer knapperig en de kaas smelt nog een keertje.

3. Warm je een pizza op in de magnetron? Zet er dan een glas water bij

Wil jij je afhaal-pizza even snel opwarmen in de magnetron? Zet er dan een glas water bij! Dat zorgt ervoor de de korst en bodem niet zo taai worden doordat de overige radiatie opgenomen wordt door het water.

4. Je kunt een wafelijzer gebruiken om twee pizzapunten op elkaar te leggen

Heb jij een wafel-of tosti ijzer thuis? Leg dan twee stukjes pizza met de toppings op elkaar. Zo maak je een soort Italiaanse tosti!

5. Snijd je left-over pizza in kleine stukjes en gebruik ze als croutons

Heb je nog een slice over? Snijd deze dan in kleine stukjes en leg ze heel even in de oven. Je kunt ze dan gebruiken als croutons! Lekker als snack, maar je kunt het ook door je eten doen. Nog.. meer.. pizza!

6. Warm je een bevroren pizza op? Leg de bevroren stukjes pepperoni alvast op de goede plek

Het voordeel van een bevroren pizza is dat alle toppings ook bevroren (en dus makkelijk op te pakken!) zijn. Leg de stukjes pepperoni of salami alvast op de juiste plekken zodat het snijden straks makkelijker gaat. Soms kunnen de toppings een beetje gaan schuiven of in de weg zitten.

7. Pizza vervoeren in een auto? Zet dan je stoelverwarming aan

Ga je pizza afhalen (in koud weer) en moet je nog een stukje rijden? Zet dan de stoelverwarming aan! Natuurlijk blijft je pizza niet heet op deze manier, maar de warmte blijft zo wel langer in de pizzadoos hangen.

8. We blijven nog even bij punt 7 over pizza in de auto

Zit je in de auto en ga je alleen op pad voor een pizza? Leg dan een flesje water op de stoel naast je. Het zitgedeelte van de stoel kantelt altijd iets naar achteren zodat je billen erin passen maar dit zorgt er ook voor dat de toppings kunnen gaan glijden. Dit flesje water (gepositioneerd op de plek waar de rugleuning begint) zorgt ervoor dat de doos recht blijft liggen.

Liefde gaat door de maag: deze pizza met burrata, prosciutto en basilicum is perfect voor Valentijnsdag