Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 29 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Netflix komt met Nederlandse drama-komedieserie over de eerste sekslijnen in de jaren 80

Undercover is zo’n groot succes dat er wel nóg een Nederlandse serie op Netflix moest komen.. toch? Nou je hebt geluk, want op 8 april verschijnt er nog een Netflix-original uit de lage landen. De serie gaat ‘Dirty Lines’ heten (kan je al raden waar het over gaat?) en er is zojuist een trailer verschenen.

Dirty Lines op Netflix

We genieten erg van series als Bridgerton, Sex Education of Euphoria maar hoe leuk is het als de productie gewoon uit eigen land komt? Gelukkig komt er weer zo’n serie aan en deze belooft veel goeds. Dirty Lines is de eerste Nederlandse drama-komedieserie op Netflix. De zesdelige serie over de opkomst van sekslijnen in Amsterdam brengt ons terug naar de jaren 80. Denk hierbij vooral aan de hoogtijdagen van de RoXY en het vrije leven vol seks, drugs en muziek.

Benieuwd naar de trailer? Je ziet ‘m hier:

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in 1987 in Amsterdam. Psychologiestudente Marly begint met een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch. Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank en Ramon Stigter, is Europa’s eerste bedrijf in sekslijnen. Binnen de kortste keren verdienen Frank en Ramon enorm veel geld en wordt Marly meegezogen in deze wilde en snelle wereld en krijgt ze misschien wel een grotere rol dan ze zou willen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Joy Delima, Minne Koole, Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abbey Hoes en Benja Bruijning. Ook Julia Akkermans, Yari van der Linden, Joes Brauers, André Dongelmans, Ayla Çekin Satijn, Laura Bakker, Pip Lieke Lucas, Casper Nusselder, Manoushka Zeegelaar Breeveld en Eric van Sauers.

Bingen maar: de top 3 best bekeken films en series op Netflix van 2020 in Nederland