Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Lifestyle 25 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Het tweede seizoen van Brigderton staat online en je kunt de filmlocaties zelf bezoeken

Het is weer tijd voor heel veel drama in een nieuw seizoen van Bridgerton! Seizoen 2 is namelijk vanaf vandaag te zien op Netflix. Toen het eerste seizoen verscheen was iedereen meteen verkocht. Bridgerton gaat niet alleen over sexy scènes en de mooiste outfits en make-up looks, want ook de locaties zijn geweldig. Heb jij je wel eens afgevraagd waar deze huizen staan? Je bent echt niet de enige. Goed nieuws, je kan ze gelukkig gewoon bezoeken!

Is je interesse gewekt? Dit zijn de Bridgerton-filmlocaties die je zelf kunt bezoeken.

Hét Bridgerton huis

We zullen het allemaal eens zijn dat dit het belangrijkste huis is uit de serie. Hier woont natuurlijk Lady Bridgerton met haar prachtige familie Anthony, Benedict, Colin, Gregory, Daphne, Eloise, Francesca en Hyacinth. Het is een Georgisch herenhuis en heeft prachtige rode bakstenen waarvan een deel bedekt wordt door een klimop. Het huis heeft een ingang met mooie pilaren en elegante poorten. Het huis is een museum dat je kunt bezoeken en ligt aan de rand van Greenwich Park in Zuid-Londen. Het museum genaamd ‘Ranger’s house’ herbergt een kunstcollectie van wereldklasse.

het Bridgerton huis
Netflix

Dit karakter uit Bridgerton ben jij op basis van jouw sterrenbeeld

The duke’s house

Het huis van de knappe Simon is net zo mooi als hijzelf. Het is een kast van huis, heeft fonteinen en is gebouwd in een vierhoek. Het is een bijzonder huis wat zeker een bezoekje waard is. In het echte leven is het Wilton House in Salisbury, eigendom van de graaf en gravin van Pembroke en dateert uit 1544. Het huis is open voor dagbezoeken. Ook kan je dit huis herkennen uit andere series zoals: Emma, ​​The Crown, Pride & Prejudice en ehhh.. Tomb Raider.

The duke's house
Netflix

The Featherington House

Het Featherington House is gefilmd op verschillende locaties, waaronder No1 Royal Crescent, een museum in Bath en Hatfield House in Hertfordshire. Dit museum is zeker een bezoek waard. Er is een enorm park, restaurant, en paardenstal-winkels. Ook kan je genoeg doen zoals ballonvaren! Je kan het huis ook herkennen uit de muziekvideo ‘Sucker’ van de Jonas Brothers.

The Featherington House
Netflix

The Duke & Duchess’ house

Nadat Simon en Daphne in het huwelijksbootje zijn gestapt wonen ze in het fictieve kasteel van Clyvedon. De scènes in de serie werden gefilmd in Castle Howard in Yorkshire (voor de buitenkant), terwijl de opnames binnen plaatsvonden in North Mymms Park, Wilton House en Badminton House in de Cotswolds. Goed nieuws, al deze huizen zijn open voor bezoek. Je kan zelfs trouwen als een Bridgerton in North Mymms.

The Duke & Duchess’ house
Netflix
The Duke & Duchess’ house
Netflix

The Gentleman’s Club

Anthony Bridgerton de Duke en Simon Basset ontmoeten elkaar bij verschillende gelegenheden hun ‘club’. Deze club scènes worden gefilmd in Lancaster House en The Reform Club – een echte club van Pall Mall-leden (voormalige lid was bijv Winston Churchill).

The Gentleman’s Club
Netflix

Modiste dress shop

De serie speelt zich af in Londen en toch zijn de meeste scènes gefilmd in de stad Bath. Dit is een logische keuze aangezien deze stad bekend staat om het hebben van de mooiste architectuur in het land en dan met name de beroemde gebogen Royal Crescent. Het is ook waar de de winkel van de Modiste, waar iedereen zijn op maat gemaakte baljurken kocht, werd gefilmd. Om precies te zijn was dit het Pickled Greens café in het centrum van de stad.

Modiste dress shop
Netflix

Dit karakter uit Bridgerton ben jij op basis van jouw sterrenbeeld