Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 25 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Je kunt je Instagram feed eindelijk weer instellen op ‘chronologisch’ en zo doe je dat

Vrienden en vriendinnen.. opgelet: je kunt vanaf nu eindelijk weer je Instagram Feed op chronologische volgorde instellen! Dat betekent dat je vanaf nu altijd de foto’s van je vrienden kan zien en dat je geen gerommel meer hebt met vervelende algoritmes. Ben je benieuwd hoe je dit instelt? We leggen het je uit.

Heb jij de functie al?

Chronologische volgorde op Instagram

Instagram maakt vandaag een nieuwe functie beschikbaar en het kan gelijk gebruikt worden door alle gebruikers. Het gaat om het instellen van de chronologische volgorde en dat betekent dat Instagram éindelijk geluisterd heeft naar alle feedback van de afgelopen jaren. Menig gebruiker raakte gefrustreerd door het missen van belangrijke foto’s, puur omdat Instagram besloten had dat een account niet relevant genoeg was.

Favorieten

Los van een chronologische volgorde kunnen IG-gebruikers ook een andere filter toepassen op de feed. Je hebt keuze uit ‘following’ en ‘favorites’. Kies je voor following? Dan zie je alles in chronologische volgorde. Erg handig als je niks wil missen! Wil je alleen favorites zien? Dat kan, dit zijn accounts die jij persoonlijk aanwijst als favorieten. Dit is een klein select groepje en je kunt er maximaal 50 aanwijzen. Deze nieuwe opties zijn te gebruiken op iOS and Android, maar niet op de web-versie van de app.

Deze nieuwe feature werd op 23 maart uitgerold en het kan even duren voordat jij het te zien krijgt. Update de app regelmatig en wie weet scroll jij voortaan ook weer lekker in chronologische volgorde. Yay!

Ha! Zo zorg je ervoor dat Face ID op je iPhone werkt als je een mondkapje op hebt