Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 16 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Ha! Zo zorg je ervoor dat Face ID op je iPhone werkt als je een mondkapje op hebt

Als er één ding is wat elke outfit af maakt tegenwoordig, is het wel het mondkapje. En da’s niet omdat het fashionable is, maar verplicht op bepaalde plekken. Door het mondkapje is maar de helft van je gezicht te zien. Niet bevorderlijk voor je make-up look, en ook niet om je iPhone te ontgrendelen. Heb je al gemerkt dat je Face ID niet meer merkt zodra je dat ding opzet? No worries, er bestaan een heuse oplossing voor.

En die is makkelijker dan je denkt.

Face ID laten werken met mondkapje op

Het dragen van een mondkapje op de verplichte plekken is zo erg nog niet, behalve als je je telefoon wil ontgrendelen. Handig, als je met Apple Pay wil betalen bij de kassa of graag even dat ene appje wil beantwoorden. Not. Dankzij het mondkapje herkent de Face ID je gezicht niet, en moet je je toegangscode invoeren. Weg voordeel van deze functie, we get it.

Tuurlijk kan je je mondkapje even gauw afzetten of je toegangscode invoeren, maar als er een andere manier is om je Face ID wél te laten werken, dan wil je dat toch gewoon weten? Eigenlijk is de oplossing vrij simpel. Je moet je Face ID opnieuw instellen, maar dit keer met het mondkapje op. Zo doe je dat.

Face ID instellen

Goed nieuws: je Face ID zónder mondkapje kan ook blijven bestaan. Je kan namelijk een ‘nieuw uiterlijk’ toevoegen. Wel zo handig, dan kan je dus voortaan je telefoon met en zonder mondkap ontgrendelen. Volg deze stappen om het toe te voegen.
1. Ga naar Instellingen > Face ID en toegangscode

2. Wil je je huidige Face ID aanpassen? Klik dan op ‘Configureer een ander uiterlijk’, als je je Face ID opnieuw wil instellen, klik je vanzelfsprekend op ‘Stel opnieuw in’.

3. Nu komt het. Hang je mondkapje aan één oor (dus doe hem niet volledig op) en vouw hem dubbel naar de zijkant, zodat het je gezicht voor de helft bedekt en de andere helft vrij is.

4. Vervolgens wordt je gezicht gescand. Geeft je iPhone aan dat je gezicht bedekt is? Logisch, maar door je hand een beetje te verplaatsen (zodat je gezicht meer zichtbaar is), kan je weer verder scannen. Verplaats je hand dan een beetje, totdat je verder kunt scannen.

5. Alle stappen doorlopen? Dan is het tijd om te testen! Pak je mondkapje erbij en probeer je telefoon met Face ID te ontgrendelen met en zonder je mondkapje.

6. Lukt het niet? Geen probleem, probeer het dan gewoon nog een keer.

Good to know

Waar je wel nog even op moet letten, is dat je gezichtsherkenning minder nauwkeurig zal zijn als je je Face ID zo instelt dat-ie het doet met en zonder mondkapje. De functie herkent namelijk minder gezichtskenmerken, waardoor de beveiliging ook wat minder nauwkeurig zal zijn. Maar dan heb je ook wat.

Meer hacks voor je iPhone:

  • Vervelen is niet nodig: 6 tips voor het maken van de mooiste foto’s met je telefoon
  • Thanks TikTok: deze 5 hacks voor je iPhone heb je nodig in je leven
  • Aha: hier staat de i in iPhone (en iMac en iPad) voor