Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 15 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Thanks TikTok: deze 5 hacks voor je iPhone heb je nodig in je leven

Wie op zoek is naar handige hacks die het leven een stukje makkelijker maken, moet op TikTok zijn. Jawel, de populaire app staat naast gekke dansjes en beautytrends vol met hacks. Of het nou gaat om die ene hack hoe je het beste je AirPods schoon kan maken, of hoe je toffe foto’s maakt: thanks to TikTok wordt ons leven niet alleen een stukje makkelijk, maar ook nog eens cooler.

Met de volgende 5 hacks voor je iPhone kan jij namelijk weer de blits maken op verjaardagen of in de volgende Zoomborrel. Wedden dat niemand anders deze hacks al kende?

Gespot op TikTok: hacks voor je iPhone

Zeg nou zelf, je wil niet achterblijven als er out there fijne shortcuts bekend worden. Dat begrijpen we als geen ander. Van tikken op de achterkant van je telefoon om een screenshot te maken tot foto’s met je telefoon maken die net zo scherp zijn als een echte camera: deze hacks maken je leven een stuk makkelijker.

1. Je apps snel rangschikken

Toen de nieuwe iOS beschikbaar was in de zomer van 2020, zijn veel van ons bezig geweest met het designen van hun beginscherm. Zelf foto’s kiezen, icoontjes maken, een kleurenpalet aanhouden: je kunt het zo gek niet bedenken. Of je nou al bekend bent met de nieuwe look en feel, óf voor het eerst je beginscherm gaat indelen, deze video moet je zien.

@katamogz

Who already knew this? #iphonehack #iphonetricks #applehack @lalana #iphonehacks #iphone12promax #learnontiktok #tiktoktaughtme

♬ How Will I Know – La Lana & Guy Arthur

@katamogz

Who already knew this? #ios14 #ios14hack #ios14homescreen #ToMyBestFriend #ios14 #iphonehack #iphonetricks

♬ Lemonade – Internet Money & Gunna & Don Toliver

2. Video’s maken in 4K

Het kan niet met elke iPhones, maar met de nieuwere modellen kan je in 4K video’s maken. En dat wil je. Onderstaande TikTokker laat een van onze favoriete hacks voor je iPhone zien: hoe je dat kunt instellen op je iPhone. Heel simpel: ga naar instellingen, ‘camera’ en vervolgens naar ‘neem video op’. Daar kan je van alles selecteren en zie je ook 4K tussen staan.

@global.beauti

I just found this out on Twitter 😩😩 I’m late asf !!! #4k #ios14 #iphone #iphonetricks #iphone11pro

♬ original sound – Jahnia

3. Je iPhone besturen met je hoofd

Heb je ooit bij je instellingen gekeken bij het tabje ‘toegankelijkheid’? Doe maar eens, je zal zien dat het veel deuren opent voor toffe hacks. Zo kan je ervoor kiezen om je iPhone te besturen met je hoofd.

Hoe? Ga naar instellingen, ‘toegankelijkheid’ en klik vervolgens op ‘schakelbediening’. Dan kan het instellen beginnen. Je kunt elke beweging een naam geven en definiëren, zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je hoofd naar links draaien ervoor zorgt dat je camera wordt geopend.

@thehackqueen

CONTROL iPhone WITH YOUR HEAD! 😱 📲 #fyp #foryou #foryoupage #foryourpage #iphone #iphonetricks #science #hack #hacks #lifehacks #experiment #crazy

♬ original sound – Hailee Blaire 🧠

4. De achterkant van je iPhone

In diezelfde omgeving kan je er ook voor kiezen om het appeltje (het Apple-logo) op de achterkant van je iPhone te gebruiken als button. Ja, echt. Bij de toegankelijkheidsinstellingen kan je bij ‘aanraken’ onder aan bij ‘tik op achterkant’ instellen wat je wil dat de button doet als je twee (of drie) keer op de achterkant tikt. Je kan bijvoorbeeld kiezen dat je dan een screenshot maakt, of je scherm vergrendelt.

@steezytech

Since when was the apple logo a button ??? #tech #apple #iphone #iphonetricks #steezytech

♬ Chanel – Silence!!!

5. Een GIF maken met je camera

Als er één ding is waar we niet zonder kunnen, zijn het wel GIFS. Altijd al zelf een GIF willen maken van je dag? Dat kan. Heel makkelijk zelfs. Om dat te doen, moet je naar je filmrol gaan en foto’s selecteren waarvan je een GIF wil maken. Even op de optieknop drukken (linksonder) en in beeld verschijnt “maak GIF”.

Zie je die optie niet staan? Dan moet je een andere shortcut maken om te zorgen dat je die optie wél hebt. Check deze Reels om te kijken hoe dat moet.

@jessicawangofficial

Check out my Instagram reels for the full tutorial. Instagram handle Jessicawang. #iphonetricks #iphonetip #iphonetrick #fyp #jwtips

♬ Say Hello – Rosie Thomas,Sufjan Stevens