Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 15 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Dít is wat je kan doen om je huid te verzorgen na een avondje te veel drinken

Aan een kater komen is de laatste tijd lastig, maar als je het echt wilt – dan krijg je het voor elkaar. Het enige wat je voor een kater nodig hebt is namelijk drank en daar kunnen we tijdens de lockdown gewoon nog aan komen. Ken je het gevoel na een geweldig avondje drinken dat je huid gewoon niet meer hetzelfde voelt? Wij vertellen je wat je daaraan kan doen.

Naast hoofdpijn en misselijkheid, kan een kater ook zorgen voor een onwijs gevoelige huid. The morning after, heb je vaak last van roodheid, ontstekingen, droogte van je huid en veel meer onregelmatigheden dan normaal. Hoe kan dat?!

Je huid verzorgen na een kater

Wij vertellen wat je het beste kunt doen als je de bovenstaande symptomen krijgt:

1. Drink veel (!) water met een kater

Jup, deze tip is best wel obvious en daarnaast ook echt niet zo vervelend. Het is heer-lijk om na een kater in de ochtend water te drinken. Blijf dit dus vooral de hele dag door doen. Zo spoel je je huid eigenlijk als het ware schoon.

2. Gebruik een ijs-roller

Dit is dé uitvinding, vooral als je een kater hebt. De alcohol stroomt namelijk door je bloedvezels. Als je daartegen iets ijskouds houdt is dat heel fijn. Het helpt de alcohol in je lichaam te reguleren en zorgt ervoor dat je huid minder opgezet en geïrriteerd is.

3. Doe een maskertje op met een kater

Een maskertje is altijd een goede manier om je gezicht te verzorgen. Vooral als je extra last hebt van je huid na het drinken kan je een klei masker proberen. Dit verzorgt je huid en zorgt ervoor dat de onregelmatigheden worden aangepakt.

4. Exfolieer, exfolieer, exfolieer

Als je je huid goed wilt schoonmaken dan kan je het beste exfoliëren. Het maakt je huid niet alleen schoon, het zorgt er ook voor dat je gezicht verzorgd wordt. Dat zijn meteen twee vliegen in één klap – na een kater.

Lees ook: Het antwoord op de vraag der vragen: is het veilig om te sporten met een kater?