Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom elke vrouw (en man!) moet kijken naar ‘Tussen de lakens met Geraldine’

In de nieuwe Videoland-serie ‘Tussen de lakens met Geraldine’ onderzoekt Geraldine de positie van de vrouw in bed. Hoe ziet een ‘normale’ vulva er eigenlijk uit? Bestaat normaal wel? En hoe kan het dat wij als vrouwen eigenlijk altijd voorlichting krijgen over veiligheid maar niet over genot? En hoe zorgen we ervoor dat wij dat genot wél toe-eigenen?

Veel vraagtekens dus. En dat is precies de reden waarom deze serie gemaakt wordt.

Tussen de lakens

Op veel gebieden hebben we de mond vol over emancipatie: meer gelijkheid op de werkvloer en in het huishouden, meer vrouwen in de politiek… Maar er is een onderdeel waar we maar moeilijk over praten: seksualiteit. Gelijkheid blijkt daar helaas ver te zoeken, want in de slaapkamer is er nog een wereld te winnen voor de vrouw en haar orgasme. Hoe kan het dat we anno 2022 nog zo ongeëmancipeerd zijn in bed? Waarom zijn we zó gefocust op het klaarkomen van de man? Geraldine Kemper gaat op een persoonlijke zoektocht naar antwoord op de vragen waarom vrouwelijke emancipatie tussen de lakens zo achterblijft.

Orgasmekloof

Geraldine schoof gisteravond aan bij Jinek om te vertellen over deze serie. Vervangend presentator Humberto Tan vroeg aan Kemper waarom ze dit onderwerp verder wilde onderzoeken. Geraldine gaf een duidelijk antwoord: “Het liefst had dit niet nodig hoeven zijn. Maar als je kijkt naar de cijfers, 60 procent van de vrouwen komt klaar en 95 procent van de mannen. Dan is het toch nodig dat we erover praten. Dat is de orgasmekloof.” In de serie maakt Geraline een gipsmodel van haar eigen vulva en gaat ze ook in gesprek met haar eigen moeder.

Ook vertelt de Volendamse presentatrice dat zij zelf ook regelmatig onzeker is geweest over hoe zij eruit zag down there: “Ik heb mij heel lang onzeker gevoeld, ik dacht dit is niet normaal. Ik dacht die lippen zijn veel te lang.”

Positieve reacties

Veel mensen reageren vol steun en bewondering op de teaser van deze serie. Een kijker vertelt: “Net begonnen met de afleveringen maar wat is dit interessant! Kan mij in zoveel dingen vinden, en dan niet in het positieve. De onzekerheden, de “voorbeelden” die je hebt gezien, het jezelf naar een tweede plek schuiven…” en iemand anders onthult dat zij ook niet helemaal op de hoogte was van bepaalde dingen maar heel blij is dat ze het nu wel weet: “Net gelijk alle afleveringen bekeken en eerlijk is eerlijk.. Ook ik wist bepaalde dingen niet🤔 Onwijs boeiende en leuke serie!! ❤️”

Wil jij meer leren over het vrouwelijk orgasme en al het positieve (en helaas soms ook negatieve) wat erbij komt kijken? De vierdelige serie ‘Tussen de Lakens met Geraldine’ is in zijn geheel te zien bij Videoland.

7x verbazingwekkende feitjes over je vagina die je nog niet kende