Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 21 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

De visagiste van Sex Education onthult welke make-upproducten zij gebruikt per karakter

De kans is groot dat je seizoen 3 van Sex Education al hebt uitgekeken. Geen ramp, wij ook. De serie is een grote hit en heeft lange tijd op nummer 1 in de top tien van Netflix gestaan. We volgen Otis, Maeve en vrienden op Moordale High, waar de seksuele voorlichting te wensen over laat. Waar de middelbare scholieren geen moeite mee hebben, is hun uiterlijk: passende kleding en sterke make-uplooks zijn bijna bij elk personage terug te vinden. Je hebt mazzel! De make-upartiest van de populaire show, Emily Bilverstone, onthult welke producten zij per personage gebruikt.

Voor welke look ga jij? Maeve, Ruby, Aimee of misschien wel Eric?

Iconische looks

Het doel van de visagie is om elk personage leven in te blazen, elk karakter en elk verhaal invulling te geven door middel van de juiste kleding, make-up en accessoires. Denk maar aan eyeliners, haarclips, pruiken en meer. Zelfs Ruby’s zuigzoenen zijn onderdeel van visagie. Let wel op: mocht je deze looks zelf willen proberen, houd er dan rekening mee dat je producten zal moeten bestellen uit Engeland (hallo invoerrechten!).

Emily deelt haar geheimen met Popsugar UK, zodat wij inspiratie kunnen opdoen!

De make-uptas van Maeve

Maeve staat bekend om haar lichte huid en donkere smokey eye. Als basis gebruikt Bilverstone de Path McGrath Labs Sublime Perfection Foundation. Ben je benieuwd hoe ze de beroemde oogschaduwlook creëert? Met deze twee producten: De Chanel Calligraphie Longwear Intense Cream Eyeliner én de Shu Uemura Black Eyeshadow.

Voor haar wenkbrauwen wordt de Glossier Boy Brow Gel gebruikt en voor de wimpers de Glossier Mascara. Voor de lippen? Niet meer dan een simpele lippenbalsem.

Maeve Sex Education sarcasme sterrenbeeld
Netflix

Lily’s haar en make-up

Niemand doet haar haar en make-up zoals Lily dat doet! Het visagistenteam gebruikt door de serie heen verschillende kleurde oogpotloden van Shu Uemura, pastelkleurige wetliners van Glisten Cosmetics in de kleuren Grape en Strawberry. Voor haar gezicht wordt de Chanel Vitalumière Ultra-light Skin Perfecting foundation gebruikt en voor de chrome-look op haar gezicht wordt de Make Up For Ever Chromatic Mix in White aangebracht.

Lily Sex Education
Netflix

Ruby’s make-uptas

Ruby ziet er altijd uit alsof ze ‘s ochtends een uur (of 2?) voor de spiegel heeft gestaan. Ze ziet er dan ook altijd prachtig uit! Voor haar egale huid wordt dan ook niet alleen foundation gebruikt, nee, die routine zit iets anders in elkaar.

Mimmi Keene, de actrice die Ruby speelt, is gezegend met een prachtige gezicht en egale huid. Haar make-up routine begint als volgt: Emily begint met de Glossier Futuredew als basis voor een stralende huid. Dit serum mengt ze met de Rimmel London Medium Matt Tan zelfbruiner en deze wordt op haar gezicht en nek aangebracht.

Nadat de zelfbruiner is aangebracht is het tijd voor de Chantecaille Future Skin foundation, gevolgd door de It Cosmetics Bye Bye Under Eye Concealer. Als laatste wordt er natuurlijk highlighter aangebracht van de Hourglass Cosmetics Ambient Lighting Palette.

Anders dan Maeve, krijgt Ruby wél aardig wat op haar lippen: Een lipliner van Shu Uemura, MAC Lipstick in de kleur Verve, en lipgloss van Liz Earle Beauty.

toxic Ruby Sex Education waterman
Netflix

Ook geobsedeerd door de gele bralette van Ruby uit Sex Education? Dit is waar je ‘m koopt

De make-uptas van Eric

Iedereen die fan is van de show weet dat Eric niet alleen van kleding houdt, maar ook van experimenteren met make-up. Het staat hem dan ook gewéldig. Voor Eric’s dubbeldate-look draagt hij een eyeliner van Fenty in de kleur Lady Lagoon en om het helemaal af te maken draagt hij Shu Uemura Mini Khaki False Eyelashes.

Voor zijn laatste look, im het oranje, gebruikt visagiste Bilverstone de Pat McGrath La Vie En Rose Eyeshadow Palette en nepwimpers. Zijn stralende highlighter is va Becca Cosmetics Sunlit Bronzer.

relaxte lovers
Netflix

Aimee’s beautygeheimen

Aimee’s stijl uit seizoen drie was een mix van retro en modern. Zo zou haar kapsel niet misstaan in de jaren 70, maar haar make-up heeft dan weer een hedendaags tintje.

Om haar huid klaar te maken voor de foundation gebruikt Bilverstone de Pestle & Mortar Pure Hyaluronic Serum . Daarna wordt dezelfde foundation-routine als bij Ruby aangehouden, maar Aimee krijgt ook nog een beetje Benefit Hoola Bronzer en Glossier Cloud Paint Blush. Als Aimee lippenstift draagt is het een combinatie van Lisa Eldridge Velvet Morning in een rode kleur met de Charlotte Tilbury Love Liberty lipstick.

Aimee Sex Education
Netflix Netflix

De make-uptas van Jean Milburn

Jean gaat vaak voor een no make-up look. Bilverstone begint met Chantecaille skin care om de huid alvast klaar te maken voor de make-up. Wat Jean daarna krijgt is It Cosmetics Bye Bye Undereye Concealer and blush of Glossier Cloud Paint in Storm. Qua lippenstift gebruikt Jean de Clinique Lipstick in Black Honey.

Jean Sex Education
Netflix

Wij zijn fan! Welke look ga jij namaken?

Boeken maar: dit huis uit Sex Education staat te huur!