Kim van der Blom
Kim van der Blom Lifestyle 21 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze grote modetrends willen we komend najaar allemaal dragen

De herfst is helaas nu echt begonnen. Hoewel het zonnetje soms toch nog door komt, moeten we ons gaan voorbereiden op het najaar. Stiekem zijn we ook wel enthousiast over het nieuwe seizoen, want we kunnen weer op zoek naar nieuwe modetrends voor het najaar.

Modetrends voor najaar 2021

Voor dit najaar is de modevisie erg gedurfd. Na een jaar in een joggingsbroek te hebben geleefd, is het tijd om helemaal uit te pakken. Maar daarnaast zijn er ook subtielere ontwerpen tussen de modetrends te vinden. Dit seizoen draait vooral om statement-looks, maar die toch niet helemaal afstand nemen van het comfortabele. De modetrends vinden hier een goed evenwicht tussen.

Klaar voor een nieuwe herfst wardrobe?

1. High/low fashion

Ben je nog niet helemaal klaar om all out te gaan, maar wil je wel afscheid nemen van die joggingsbroek? Met deze trend combineer je het comfortabele met een wat chiquer kledingstuk. Combineer bijvoorbeeld je knitwear met een avondjurk. Hierdoor heb je een veelzijdige optie voor overdag.

2. Out Out

Ben je er klaar voor om all out te gaan met je outfit? Denk bij de Out Out-trend aan glitter, glanzend, lovertjes. Misschien denk je “kan ik dit wel dragen?”, bedenk je dan dat je alles kan dragen wat je maar wil. Pak helemaal uit en steel de show!

3. Gedurfde kleuren

Ook op het gebied van kleur is het in de herfst tijd om all out te gaan. In tegenstelling tot andere jaren draait het dit seizoen helemaal om een ton sur ton-look. Dit houdt in dat je outfit één basiskleur heeft. Je kan het zelfs in je hele outfit verwerken door ook je schoenen en tas in die kleur te dragen.

4. Cutouts

Eén van de meest sexy modetrends maakt dit najaar een comeback: de cutout. Van jeans tot een blazer alles kan cutouts bevatten. Eerder werd Bella Hadid al gespot in deze trend.

5. Ga voor groen

Eén van de populairste kleuren van de herfst wordt Kermit de Kikker-groen. Je kan voor een volledig groene outfit gaan of het combineren met een wat rustigere kleur. Zorg er voor dat in je volgende aankoop zeker de kleur groen zit.

6. Logo-mania

Hoewel het een paar seizoenen niet meer een trend was om groots een merk op kleding te dragen, is het dit najaar weer tijd om het groots aan te pakken. Hoe het eerder een knipoog naar een designerlabel was, spatten de merknamen er nu van af.

7. Puffers

De puffer maakt een comeback. Vorig jaar was de puffer jacket al te zien tijdens de herfst en winter en zeker ook dit jaar is die zeker overal te zien. Hoe groter en dramatischer, hoe beter!

8. Power suit

Nu de meeste van ons weer terugkeren naar kantoor, is het een goed moment om een statement te maken. Keer confident terug in een power suit.

9. Tinten bruin

Zijn felle kleuren niet jouw ding? Dan kan je de witte en crèmekleuren omruilen voor verschillende tinten bruin. Meng de verschillende tinten in je outfit om je look helemaal af te maken.

Ga jij dit seizoen voor een comfortabele of gedurfde look? Of misschien wel allebei?

Dit zijn modetrends uit de 00’s waar we nu om moeten lachen