Isis van Graas
Isis van Graas Reizen 16 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

De 8 tropische paradijsjes in Europa waar je dus geen wereldreis voor hoeft te maken

Voor een paradijs als de Malediven hoef je niet ver te reizen. Sterker nog, Europa is een aantal paradijzen rijk die minstens net zo tropisch zijn als Bora Bora of andere eilanden. Welk prachtig plekje ga jij kiezen als volgende vakantiebestemming?

Wij hebben een lijstje gemaakt met de mooiste en tropische hotspots in Europa. Benieuwd? Check dan snel de prachtige Instagram posts die we voor je op een rij hebben gezet.

Lees ook: Zoek niet verder naar de ultieme zomerbestemming want de lavendelvelden in de Provence zijn adembenemend

Paradijsjes in Europa

Soms vergeet je weleens dat buiten de veelbezochte paradijsjes als Bora Bora, Malediven en Aruba, er ook veel fantastisch mooie plekjes in Europa zijn. Denk aan Frankrijk, Italië maar ook minder bekende locaties hebben we met liefde voor jullie op een rij gezet.

1. Balos Beach, Kreta – Griekenland

Dit eiland heeft een strand, Balos Beach, dat bekend staat als het mooiste strand van de Middellandse Zee. Op dit witte strand vind je een azuurblauwe en heldere zee dat sowieso een bezoekje waard is.

2. Mykonos – Griekenland

Mykonos is een van de meest bekende eilanden van Griekenland en dat is vrij logisch. Tik Mykonos in op Google en je wilt het liefst gelijk boeken.

3. Zlatni Rat – Kroatië

Kroatië ligt in Midden-Europa, maar is niet een mega toeristische vakantiebestemming. Toch is dit land een aantal prachtige paradijzen rijk, zoals het strand Zlatni Rat.

4. Azoren – Portugal

De Azoren kan je het best vergelijken met de meest tropische plekken op aarde. Deze eilandengroep is oorspronkelijk Portugees en is omgeven door tropische bossen. Een leuk feitje: de Azoren hebben 3000 zonuren per jaar, dus neem je leukste bikini’s mee en ontdek dit prachtige oord.

5. Torre dell’Orso – Italië

In het puntje van de Italiaanse laars vind je het plaatsje Torre dell’Orso. In dit knusse badplaatsje kan je terecht als je op zoek bent naar kleine baaien en grotten, maar ook voor heerlijk Italiaans eten natuurlijk.

6. Formentera – Ibiza

Het eiland Ibiza wordt al sinds een lange tijd overspoeld met toeristen, dus is het tijd om een rustiger plekje in de Balearen op te zoeken. En toen was daar het zusje van Ibiza: Formentera. Dit eiland heeft minder groot bevolkingsaantal en is dus een stuk relaxter wanneer jij wilt chillen op het strand.

7. Calanque – Frankrijk

Sommigen denken alleen aan campings en tenten wanneer ze aan Frankrijk denken. Maar niets is minder waar, want dit land is omgeven door prachtige stukken land en mooie stranden. Zo zie je hier het strand Calanque dat je kan vinden in het zuiden van Frankrijk naast Marseille.

8. île Sainte-Marguerite – Frankrijk

Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van dit eiland, maar daar gaan wij verandering in brengen. Aan de overkant van de chique badplaats Cannes, vind je een eiland dat te vergelijken valt met de Balearen. Het verschil is de drukte, groote en je vindt er geen auto’s. Klinkt als een perfecte vakantiebestemming als je het ons vraagt.

Lees ook: Droom jij van witte stranden? Je kunt nu een super goedkope reis naar Bali boeken en JA dat wil je