Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 19 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Last van acné op je borst? Zo kom je er van af

Acné bestaat in verschillende vormen en maten, maar vervelend is het altijd. Een minder bekende soort is acné op je borst. Heb je daar last van? Geen zorgen, wij hebben tips voor je waarmee je er binnen no-time van af bent.

Kom maar door met die laag uitgesneden zomertopjes!

Acné op je borst? Zo kom je er van af

Acné hebben is nooit fijn, ongeacht op welke plek op je lichaam je het hebt. De borst is echter een plek waar je niet vaak iets over hoor, maar toch is acné op je borst een best veel voorkomend probleem.

Hoe krijg je acné op je borst?

Je borst heeft meer klieren die olie aanmaken dan andere delen van je lichaam. Zeker in de zomer, wanneer je wordt blootgesteld aan hitte en zweet, is daarom de kans op acné groter op de borst. Je poriën raken verstopt en bacteriën stapelen zich op.

Heb jij hier last van, en kijk je nu al op tegen al die laag uitgesneden topjes in de zomer? Geen zorgen, jij hoeft je borst niet te gaan bedekken met een coltrui. Wij hebben tips hoe je acné op je borst simpel en snel weer weg krijgt.

1.Acné voorkomen is beter dan genezen

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar zorg dat je jezelf goed wast. Douche regelmatig, en vaker als het buiten warm is en je meer zweet. Als je zweet en bacteriën wegspoelt onder de douche, is de kans op acné al een stuk kleiner.

2. Douchen met speciale douchegel

Mocht gewone douchegel niet helpen, gebruik dan een douchegel met salicylzuur, tea tree olie of glycolzuur. Deze ingrediënten helpen tegen acné, dus zo zou je probleem als sneeuw voor de zon moeten verdwijnen!

3. Trek je sportkleding meteen uit

Als je klaar bent met sporten, blijf dan niet rondlopen in je bezweette sportkleding. Door het materiaal van de kleding gemengd met zweet en bacteriën, zal acné sneller opspelen. Probeer binnen een half uur na het sporten te douchen, zo voorkom je dat de bacteriën een kans krijgen.

4. Gebruik micellar water tegen acné

Heb je gesport of veel gezweet, maar kun je niet meteen douchen? Maar dan je gezicht, nek en borst schoon met een micellar water. Dit is een tijdelijke oplossing, tot je echt kunt douchen.

5. Gebruik je facewash ook voor je borst

Een facewash tegen acné heeft precies de goede ingrediënten die het probleem op je borst ook weg kunnen krijgen, dus waarom zou je geen 2 vliegen in 1 klap slaan?

Lees ook: Dit zijn de 8 (onverwachte) voordelen van naakt slapen