Renée
Renée Love & Seks 26 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

Wil je iemand afwijzen via Instagram DM? Op deze manier doe je dat netjes en eenvoudig

Vergeet Tinder, als je anno 2019 in iemand geïnteresseerd bent slide je gewoon even in zijn of haar DM. Dat je heus niet de enige bent die dit doet zie je waarschijnlijk wel in je eigen inbox. Maar hoe kun je iemand op een nette manier afwijzen als hij/zij in jóuw DM slide?

Je kent ongetwijfeld iemand die zijn/haar lover via Instagram heeft gevonden. En eerlijk, na een uur ongegeneerd scrollen en profielen bezoeken ben jij ook weleens een potentiële kandidaat tegengekomen. Heb je op dit moment zelf een slider in je DM en ben je (uiteindelijk) toch niet geïnteresseerd? Dan kun je deze persoon als volgt afwijzen.

Hoe je iemand kunt afwijzen via Instagram DM

Hartstikke leuk dat iemand een move maakt en je interesse probeert te wekken, maar het betekent niet dat je op deze avances in hoeft te gaan. Op de volgende manier laat je netjes weten dat de persoon in kwestie geen flirterige berichtjes hoeft te sturen.

1. Bedank diegene voor de interesse

Er is geen reden om bot te doen. Als je slider laat weten dat hij/zij jou ziet zitten en jij voelt dat niet zo, dan kun je in ieder geval bedanken voor de interesse. Krijg je een compliment over een foto die je hebt gepost? Dan is er niks mis mee om te bedanken voor het compliment. Wordt de move gemaakt? Zeg dan bijvoorbeeld dat je niet op die manier geïnteresseerd bent in hem of haar.

2. Houd het kort

Je kunt een heel betoog houden, maar de beste manier om hiermee om te gaan is simpelweg een kort bericht sturen. Je hoeft echt geen verantwoording af te leggen waarom je niet met je slider op date wil gaan. Dat iemand anders iets van jou wil, betekent niet dat je daarop in moet gaan.

3. Heb respect

99% kans dat het helemaal niet leuk is om ‘nee’ te horen als je slider wordt afgewezen. Heb daarom respect en kies je woorden zorgvuldig uit. Schrijf ‘Ik voel de klik niet’ in plaats van ‘We hebben geen klik’. Of ‘Je bent niet de juiste persoon voor mij’ in plaats van ‘Je past niet bij mij’. Houd het vooral bij jezelf.

Gebruik deze zinnen bij je afwijzing

Oké, hoog tijd om bovenstaande in de praktijk toe te passen. Moet je helaas iemand afwijzen? Gebruik dan één van de volgende zinnen (of een combinatie ervan) om de afwijzing minder pijnlijk te maken.

  • Ik voel geen romantische klik tussen ons, maar ik wens je het beste toe.
  • Bedankt voor je berichtje, maar ik sla het even af. Ik zie je niet als de juiste match voor mij.
  • Ik waardeer je lieve bericht, maar ik ben niet op zoek naar een date.
  • Bedankt voor het volgen, maar ik spreek niet af met mensen die ik nog nooit ontmoet heb.

Meer over daten: