Audrey Garot
Audrey Garot Kerstmis 25 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Wil jij geen alcohol drinken tijdens de feestdagen? Dit is hoe je dat het beste kan aanpakken

Tijdens de feestdagen wordt er vaak (en veel) gedronken. Je hebt verschillende feestjes waarbij je eigenlijk wel een wijntje of een glas champagne wilt drinken. Ook tijdens het kerstdiner heb jij wat alcohol nodig, aangezien je naast je vervelende tante aan tafel zit. En dan hebben we het nog niet gehad over Oud & Nieuw. Toch zouden we graag deze dagen alcoholvrij doorbrengen, maar dat is voor de meeste van ons nog niet zo heel makkelijk.

Daarom helpen we jou een handje.

Op deze manier breng jij alcoholvrij de feestdagen door

Veel mensen denken dat ze per se moeten drinken tijdens de feestdagen, omdat dit ‘normaal’ zou zijn. Maar je moet helemaal niks! Als jij de aankomende tijd graag alcoholvrij wilt doorbrengen, moet je dat lekker doen. Als je dit moeilijk vindt of toch nog die druk voelt om wél te drinken, zetten we hieronder wat tips neer die jou hierbij enorm kunnen helpen.

1. Bereid je voor

Er zijn natuurlijk een hele hoop drankjes waar alcohol in zit, maar er zijn tegenwoordig ook héél veel drankjes zonder alcohol die je kunt drinken tijdens de feestdagen. Als je genoeg van deze drankjes inslaat, kom je ook niet snel in de verleiding om wél daadwerkelijk alcohol te drinken. Lees bijvoorbeeld hier wat de lekkerste alcoholvrije drankjes zijn voor bij het kerstdiner. Je hoeft ook echt niet per se een alcoholvrije cocktail te drinken, want een warme choco met slagroom is ook al helemaal prima!

2. Zoek een buddy die ook de feestdagen alcoholvrij wilt doorbrengen

Het kan best lastig zijn als je de enige bent die geen druppel alcohol drinkt. Daarom kan het helpen om een buddy te zoeken die ook geen alcohol drinkt, of alleen de feestdagen nuchter wilt doorbrengen. Zo kunnen jullie elkaar er samen doorheen slepen en hebben jullie steun bij elkaar.

3. Maak nieuwe tradities

Draait kerst bij jou alleen maar om het drinken van alcohol? Stop daar dan mee! Kerst gaat over veel meer dan dat; het gaat over het samenzijn met je familie en vrienden, lekker eten, etc. Het hoort vooral gewoon gezellig te zijn. Probeer daar dan ook aan te denken en denk niet alleen maar aan alcohol. Doe bijvoorbeeld ook eens iets nieuws door bijvoorbeeld naar een kerstmarkt te gaan of ga een rondje schaatsen. Neem na afloop dan nog een lekkere warme chocolademelk en dan merk je dat je helemaal geen alcohol nodig hebt!

4. Bedenk dat je het doet voor je gezondheid

We weten allemaal dat alcohol niet heel goed voor je is. Bedenk daarom voor jezelf dat het heel goed is als je deze feestdagen doorbrengt zonder alcohol te drinken. En daarnaast, als je wél drinkt heb je de hele kerst last van een enorme kater. Nu je de komende periode nuchter bent, heb je hier geen last van. Zo zie je dat er veel meer voordelen aan zitten dan je had gedacht, toch?! En misschien bevalt het je wel zo erg, dat jij voor altijd alcoholvrij door het leven gaat. Who knows!

Deze TikTok-hack laat zien hoe je het beste je kerstboom kunt versieren