Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Gezondheid 1 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Liefde van A-Z: De kracht van seksuele Aantrekkingskracht

We zeggen het wel vaker, mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. En daarom publiceren we iedere avond een liefdesartikel per letter van het alfabet in de hoop dat iedereen daarna de liefde kan lezen. Vandaag de A van Aantrekkingskracht. Want de kracht daarvan mogen we nooit onderschatten.. Je komt een ruimte binnen, jullie ogen ontmoeten elkaar en je denkt oh oh.. foute boel. Je voelt dat jullie lichamen als een magneet naar elkaar worden aangetrokken en er is niets wat je ertegen kunt doen. Seksuele aantrekkingskracht. Gevaarlijk lekker.

Seksuele aantrekkingskracht is dat elektrische gevoel wat door je lichaam schiet als je hem voor het eerst ontmoet. Het gevoel wat je in brand zet, je lichaam doet trillen en waarbij je direct strak staat van de spanning.

Het is een gevoel van verslaving, het willen opeisen van die persoon per direct. Je bent geboeid, geïntrigeerd, zonder dat je weet wie het ook maar is. Je hoort je hart sneller kloppen, je ademhaling verzwaren, je voelt je mond lichtelijk droog worden en je tong glijdt over je lippen.

Maar het is ook een gevoel dat je totaal niet kunt sturen. Stel je doet aan online dating. Hij of zij klinkt als de perfecte match voor je. Gestudeerd, ondernemend, heeft een goed netwerk en is ook nog aardig. Jullie doelen en levensstijl zijn meer dan overeenstemmend. Match made in heaven denk je misschien. Maar als je elkaar dan ontmoet en de seksuele aantrekkingskracht ontbreekt, is het direct klaar. Alle voordelen en eigenschappen waarom je hem zo fantastisch vond vallen in het niet. Je moet er niet aan denken dat je zijn lippen zou moeten zoenen.

Ons lichaam bepaalt

Blijkbaar voelt ons lichaam iets aan voordat je hersenen een rationele afweging hebben kunnen maken. Je lichaam maakt direct een beslissing of jullie een match zijn of niet. En daardoor kun je er soms niets aan doen als je keer op keer teruggaat naar een bepaald persoon. Seksuele aantrekkingskracht is namelijk zwaar verslavend.

Het is ook een behoorlijk gevaarlijk gevoel als je bezet bent. Wij als mensen zijn van nature niet monogaam. Hierdoor loop je altijd het risico dat je een ander iemand ontmoet waarbij je een enorme aantrekkingskracht hebt. Ook al wil je het niet en begrijp je niet waarom. Je hebt immers vanmiddag nog lopen roepen dat je niets liever wil dan samenwonen. En vanavond is dat ineens allemaal veranderd want je zou het liefst die man mee naar huis nemen.

Het slechte nieuws is, je kunt het niet stoppen. Het goede nieuws is, ons lichaam geeft ons blijkbaar hele waardevolle informatie. Als je die klik niet hebt, of zijn aanraking niet goed voelt, dan is er gewoon iets mis met de seksuele aantrekkingskracht. En seksuele aantrekkingskracht is een essentieel onderdeel van jullie samen zijn. Voel je het wel? Laat het dan ook gaan. Je kunt het gevoel namelijk niet uitzetten. Je lichaam bepaalt al veel en veel meer voordat jij dat kunt doen.