Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 25 aug 2016
Leestijd: 3 minuten

Als je deze 3 vragen beantwoordt weet je of je over je ex heen bent

Je denkt dat je over hem heen bent. Want na een donkere periode heb je eindelijk weer zin om uit te gaan, om lol te maken, om nieuwe mannen te ontmoeten. Maar dan, dan raakt het je weer diep in je hart. Het is voorbij tussen jullie. Ben je wel echt over je ex heen?
Soms voel je je weer helemaal terug bij af. Als je tijdens het uitgaan niemand goed genoeg vindt, omdat niemand je ex is. Als je je ex plotseling tegenkomt. Of misschien nog wel het ergste: als je op social media ziet dat hij doorgaat met zijn leven. Dat hij een nieuwe vriendin heeft. He moved on en dat doet pijn.

En soms denk je dat je hem echt nóóit meer terug zou willen. Maar hoe weet je nou zeker of je over hem heen bent? Beantwoord deze drie vragen en je zult het weten.

Hoe vaak denk je nog aan je ex?

Denk je aan hem als je opstaat? Pieker je over waar het mis ging als je gaat slapen? Check je vaker dan goed voor je is zijn Facebook en Instagram? Of denk je nog maar sporadisch aan hem?

Het zegt veel als je gedachten door hem beheerst worden. Maar het zegt ook veel als je nog af en toe aan hem denkt. Af en toe is namelijk prima. Het is logisch, jullie waren ooit samen en hebben dingen gedeeld. Het zou raar zijn als je nóóit meer aan hem zou denken.

En als je aan hem denkt: wat voel je dan? Ben je boos? Verdrietig? Denk je vol weemoed aan jullie tijd samen? Of ben je blij dat je verlost bent van zijn flauwe humor en voetbalobsessie? Voel je je beter nu je single bent? Vraag jezelf af wat voor gevoelens je ex bij je oproept.

Sta je open voor nieuwe liefde?

Oké, je kijkt weer om je heen. Je flirt met mannen op feestjes. Misschien heb je je datingapps weer op je telefoon geïnstalleerd. Maar sta je écht open voor een nieuwe liefde?

Als je iemand ontmoet en er is een klik, hoe voel je je dan? Er zijn duizend gevoelens mogelijk. Misschien wil je een relatie, omdat je graag een relatie wilt. Misschien denk je dat je je door een nieuwe relatie beter gaat voelen. Dat de nieuwe lover al je wonden zal genezen.

Misschien benauwt een relatie je juist. Misschien vergelijk je je nieuwe liefde toch steeds met je ex. Misschien leek alles vroeger beter. Of misschien denk je juist nauwelijks aan de man met wie je hiervoor een relatie had.

Als je écht open staat voor een nieuwe lover in je leven, dan weet je dat je ex oprecht tot het verleden behoort. Maar als je merkt dat je intenties met je nieuwe man niet eerlijk en zuiver zijn, dan weet je diep van binnen wel dat er iets niet klopt.

Als je ex je terug zou willen, wat zou je dan doen?

Tuurlijk, soms fantaseer je over dat moment. Dat hij zegt dat hij een fout heeft gemaakt. Dat jij geweldig bent. En dat je hem terug wil.

Maar als je er serieus over nadenkt, zou je je ex dan echt weer terug willen? Zou je het nog een keer willen proberen? Misschien weet je eigenlijk wel dat je het niet wilt. Omdat jullie toch niet goed bij elkaar pasten, als je eerlijk bent. Of omdat je nu weet dat je meer wil van een man. Dat je beter verdient.

Echt, als je er goed over na denkt, weet je of je over je ex heen bent. En als het niet zo is, dan kost het nog wat tijd. Maar geloof ons, het komt heus goed. Op een dag denk je aan hem en besef je dat je al dagen niet aan hem hebt gedacht.

Heb je iets gehad aan dit artikel? Dan wil je dit misschien ook lezen: Waarom het belangrijk is dat je eerst over iemand heen bent voor je een nieuwe relatie begint