Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 21 jan 2017
Leestijd: 3 minuten

Als je niet kunt stoppen met denken aan je ex, lees dan dit

Je ex was de belangrijkste persoon in je leven. En nu is hij ineens iemand die je nog nauwelijks spreekt. Het is niet gek dat je nog aan hem denkt. Of dat je hem mist. Zelfs al weet je rationeel dat hij verleden tijd is, soms kun je gewoon niet stoppen met aan hem te denken.
Het zijn nooit de slechte momenten die je nog achtervolgen. Het zijn de goede. Je denkt aan hoe je altijd met hem kon lachen. Hoe zijn ogen twinkelden als hij je zag. Je denkt aan de vakanties, aan de etentjes, aan hoe goed jullie klikten tussen de lakens.

De goede herinneringen lijken soms totaal uit het niets in je hoofd op te komen. En je kunt niet anders denken dan: wat als? Wat als je het toch niet had opgegeven? Wat als je niet zo had gereageerd in die en die situatie? Wat als jullie vaker leuke dingen hadden gedaan? Wat als, wat als.

Schaam je niet

Als je denkt aan liefde, dan denk je aan de liefde die je hebt gehad in je leven. En je denkt aan je ex. Totdat je een nieuw iemand tegenkomt, maar wanneer je jezelf écht gaat openstellen voor aan ander is een raadsel.

En je weet het, het kost tijd. Maar je vraagt je af hoeveel tijd. En je raakt ongeduldig.

Soms schaam je je een beetje. Omdat het nu alweer een tijdje geleden is dat jullie uit elkaar gingen. Je vindt dat je er eigenlijk wel overheen had moeten zijn. Je hoopt dat hij niet weet dat je nog steeds aan hem denkt, want dan vindt hij je vast zielig of wanhopig. Terwijl je in feite gewoon verdrietig bent dat hij niet de liefde van je leven bleek.

Ergens heb je nog steeds de hoop dat hij wél de liefde van je leven was. Alleen hij moet dat nog beseffen. Je wordt heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop en het is vreselijk vermoeiend.

Misschien blijft hij altijd wel in je gedachten

Wat kun je doen? Niet zo veel. Het tijd geven. Hem ontvolgen op social media, zodat je minder geneigd bent hem te stalken. Spullen weggooien die je aan hem doen denken. Toch de stap nemen om met iemand anders te daten, ook als je denkt dat het toch niets wordt. Een beetje casual daten is heus niet meteen levensgevaarlijk.

Misschien zal je ex altijd wel in je gedachten blijven. En dat geeft niet. Het is oké als je af en toe aan hem denkt of over hem droomt. Zolang het je maar niet belemmert om van iemand anders te houden in de toekomst. En geloof ons: op een dag zal het allemaal minder zijn. Dan is hij iemand waardoor je wijzer en gelukkiger bent geworden, maar vind je het prima dat jullie niet meer samen zijn. Echt.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Dan wil je dit misschien ook lezen:
Dit is waarom je de man die je hart brak dankbaar mag zijn