Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 20 jan 2017
Leestijd: 3 minuten

Game over! Zo ga je met een man om die je als optie ziet i.p.v. prioriteit

Als hij je meer als een optie dan prioriteit behandelt heb je dat snel door. Hij ziet je alleen wanneer het hem uitkomt, doet weinig moeite en ziet jou vooral als ´tijdverdrijf´. Hard maar de waarheid. Maar we helpen je een handje, want vanaf nu ga je hem precies zó behandelen. Pinky promise? Oké oké, spelletjes spelen is misschien niet echt chique maar soms moet je simpelweg hard winnen in het leven. Helemaal van een klootviool die denkt dat jij volgens zijn eigen geschreven bijbeltje gaat leven.

Daarom een aantal tips om hem eens te laten voelen hoe het is om een side bitch te zijn:

1. Lees zijn Whatsappjes maar antwoord niet

Je krijgt nu al buikpijn hè? Komt omdat je weet hoe vervelend het voelt als iemand je simpelweg negeert omdat ´ie iets anders aan het doen is. Of geen zin heeft om te reageren, of… never mind. Hoe dan ook, je gaat dat nu bij hem doen. Geef hem de kans om te laten zien dat je zijn berichtjes hebt gelezen maar antwoord niet. Pak gerust 24 uur. Gegarandeerd dat hij zich ellendig gaat voelen.

2. Vertel wát je gaat doen, maar niet met wie

Vertel hem in geuren en kleuren dat je gaat eten bij die ene goede Japanner, naar die romantische film gaat of drankjes gaat drinken. Vertel ook direct even hoe té gek de locatie wel niet moet zijn. Maar vertel hem niet met wie je iets gaat doen. Dat is namelijk iets wat hij wil weten, net als dat jij de bevestiging zocht bij hem over met wie hij was. Geef hem geen bevestiging, kan ´ie lekker de hele avond over nadenken.

3. Hou oprecht je opties open

Op het moment dat jij écht je opties openhoudt voor andere mannen gaat hij dat hoe dan ook voelen. Je hoeft het niet eens te vertellen of te laten doorschemeren. Zoiets voel je nou eenmaal aan. En dan gaat hij zich opeens realiseren dat jij toch bést wel een catch bent en zeker niet op hem gaat wachten. Wie weet ontmoet je ondertussen een echte leuke vent terwijl je dit spel aan het uitspelen bent. He, dat rijmt vast niet voor niets.

4. Verander je plannen nooit meer voor hem

Heb je vást in het verleden wel gedaan omdat meneer je graag ziet als het hem uitkomt. En jij was weer bang dat je hem anders niet zou zien. (Klink ik nu als Dr. Phill?!) Anyway, verander vanaf nu je plannen niet meer voor hem. Zelfs als dat betekent dat je hem de hele week niet kunt zien. Nope, jij hebt ál je héle week bommetje vol. Sorry not sorry.

5. Na 22:00 uur ben je van de aardbol verdwenen

Reageer nergens meer op. Niet op zijn vraag of je iets met hem wilt doen (hoe bedoel je booty call?!) en al helemaal niet op de vraag wát je aan het doen bent. Als hij je zo leuk had gevonden had hij je namelijk aan het begin van de dag al gevraagd of je met hem uit eten wilde. If you are a princess, please behave like one babe.

6. Laat hem voor áltijd tasten in het duister

Uiteraard ga je deze vent na dit spel zo snel mogelijk vergeten en verder met je eigen fabulous life. Maar hoe goed je ook bent opgevoed dat je altijd iets netjes moet afhandelen, laat je dit voor wat het is. Waarom? Zodat hij zich altijd afvraagt waar je bent, wat je doet, wat je vindt én het allerbelangrijkste: hij gaat zich realiseren dat jij niet voor fuck boys zoals hij gaat.

Zouden we slachtoffer zijn van een noodlottige generatie?
Waarom het anno 2016 zo verdomd moeilijk is om Mr. Forever te vinden