Rosa Tettero
Rosa Tettero Entertainment 25 jan 2017
Leestijd: 3 minuten

De 17 feiten die alleen échte Fifty Shades fans al weten

De steamy seksscènes van Christian en Ana maken ons helemaal wild. Maar wist je al dat het een film is waarin special effects tijdens de hete scènes en aangepaste seksspeeltjes heel normaal zijn. En waar je als actrice wellicht een kans hebt om zo’n speeltje mee naar huis te nemen… Weet jij deze dingen al? Dan ben je een échte fan. 1. Toen het boek Fifty Shades of Grey uit was gebracht, werden er ineens heel veel touwen verkocht. Lexington Hardware, een winkel in New York, had op een gegeven moment steeds meer vrouwelijke klanten die op zoek waren naar ‘zacht katoenen touw’. Hm, die touwen werden vast niet gebruikt voor huishoudelijke taken.

2. Hoofdrolspeler Jamie Dornan bezocht een ‘seks dungeon’ om onderzoek te doen naar de verschillende onderdanige objecten. Volgens de acteur was het erg plezierig en totaal niet donker en serieus.

3. Alhoewel Jamie’s penis niet frontaal in beeld is in de film, doet hij wel een uitspraak over hoe zijn zaakje werd behandeld tijdens het filmen. ‘Als man doe je al je essentials in een klein tasje, je bindt het vast net zoals een klein tasje met druiven en je stopt het weg.’ Aha.

4. Dakota Johnson droeg tijdens het filmen een lap die haar van beneden helemaal bedekte. Het schaamhaar dat te zien is in de film, is er tijdens de post-productie in gefotoshopt.

5. Het heftige spanken op Dakota’s billen is ook niet echt. Het zijn niet haar billen die worden geslagen, maar het zijn fake billen.

6. Jamie was degene die Dakota na het filmen van een naaktscène meteen bedekte met een deken. Hij wilde haar daar niet zo in haar naakie laten liggen. Cute.

7. Charlie Hunnam van Sons of Anarchy was in eerste instantie gecast voor de rol van Christian Grey. Hij trok zich terug door conflicten over de planning. Charlie zegt dat hij de rol heel graag wilde doen en hij vond het ook heel vervelend dat het niet doorging. Maar het paste echt niet in zijn overvolle agenda.

8. Lucy Hale van Pretty Little Liars deed auditie voor de rol van Anastasia en vertelde dat het erg ongemakkelijk was. Sommige teksten vond ze beschamend om voor te lezen. Voor zo’n rol moet je echt helemaal gaan, aldus Lucy. Anders zet je jezelf voor schut.

9. Jamie’s vrouw, Amelia Warner, heeft de eerste film van Fifty Shades nooit gezien. ‘Waarom zou ze?’ zei Jamie. Goede vraag.

10. Toen de seksscènes werden geschreven luisterde schrijfster E.L. James naar verrassende muziek. Haar playlist bestond uit Bruce Springsteen, Frank Sinatra, Kings of Leon, de Black Eyed Peas en Britney Spears.

11. De speeltjes die nodig waren zijn wél echt. Maar, sommige speeltjes werden aangepast zodat Dakota niet te veel pijn zou lijden. Er werd bijvoorbeeld konijnenvacht gebruikt en zachter leer.

12. Sam Taylor-Johnson, die de eerste film regisseerde, bewaarde het filmen van de intieme scenes tot het laatste moment. Daardoor kregen de hoofdrolspelers Dakota en Jamie genoeg tijd om elkaar te leren kennen voordat ze elkaar meteen helemaal naakt zouden zien.

13. Jamie, die eerst een ondergoed model was, werd in 2006 ‘The Golden Torso’ genoemd door The New York Times. Niet heel gek.

14. Christian speelt in de film piano. Deze piano is een Fazioli F278. Deze parel kost maar liefst 270.000 dollar. De helikopter in de film heeft een waarde van zo’n 3,2 miljoen en het penthouse een schamele 6,2 miljoen dollar.

15. E.L. James noemde het verhaal van Christian en Ana eerst ‘Master of the Universe’, voordat ze de titel veranderde in Fifty Shades of Grey.

16. Dakota heeft een zweepje dat gebruikt werd tijdens het filmen gehouden.

17. De film had een brutowinst van meer dan 500 miljoen dollar wereldwijd. De film komt daarmee op de zesde plek in het rijtje van meest succesvolle ‘R-rated films’, films die je alleen mag zien als je zeventien jaar of ouder bent. Ka-ching.

LEES OOK: Pak je agenda erbij: de datum van Fifty Shades deel 3 is bekend