Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 8 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

They see me apestrollin’ – Je kan een Aperol Spritz wandeling doen en dat is alles wat je wil

Laten we eerlijk zijn: wandelen is onze nieuwste hobby geworden sinds de quarantaine. En nou zijn lawa’s om bij te kletsen natuurlijk altijd leuk, nóg interessanter wordt het als je er eten of drank aan toevoegt. Zo kan je in verschillende steden een Tasty Walk doen. Maar da’s niet het enige. Een van de nieuwste wandelingen out there is namelijk de Apestroll.

Jawel, dat is een wandeling met Aperol Spritz.

Apestroll

You had me at Aperol Spritz. Want dat drankje is toch wel onze favoriet voor komend seizoen. Of nou ja, het kan natuurlijk eigenlijk altijd. Een wandeling in het teken van dit bitterzoete oranje drankje? Daar willen wij alles van weten.

De Apestroll (‘Aperol’ en ‘Stroll’) is bedacht door Davine en Senna, groot liefhebber van horeca én – je raadt het al – Aperol Spritz. Iedere zaterdag en zondag vindt de Apestroll tussen 13:00 en 20:00 plaats in Amsterdam. Het initiatief is in samenwerking met Amsterdamse horeca.

Er zijn verschillende wandelroutes in Italiaanse sferen, waarbij je – terwijl je van de omgeving geniet – de horeca helpt. Elke wandelroute heeft 5 stops bij horecazaken. Bij elke stop – ook wel Spritz Stop genoemd – kan je een Aperol Spritz en een aperitief halen. Het fijne is dat je zelf kan kijken waar je de eerste stop inlast.

Meer informatie

Dit wil je. Snappen we. Per persoon betaal je €2,50. Voor dat bedrag krijg je een wandelroute, een basiswoordenlijst Italiaans én Aperol Spritz deals (lees: Aperol voor 5 euro). Goed om te weten: aanmelden kan elke woensdag vanaf 12:00 via de website. Wees er snel bij want voor je het weet zitten alle wandelingen al vol.

Oh, en als je aan de wandel gaat, onthoud het volgende dan even: iedere dag 10.000 stappen zetten is kennelijk hartstikke overdreven en wel om déze reden