Demi Rutten
Demi Rutten Love & Seks 7 mei 2021
Leestijd: 4 minuten

Blauwe vinkjes nachtmerrie: deze 6 dingen moet je weten als je berichtje genegeerd wordt

Het is iedereen weleens overkomen: je hebt contact met iemand en vindt hem/haar helemaal leuk, maar ineens negeert diegene je appje. Pijnlijk…. Het hoeft niet altijd iets te betekenen, maar soms is geen antwoord ook een antwoord. Word je genegeerd? Onthoud dan deze 6 dingen.

Vergeet niet dat je telefoon niet altijd je prioriteit kan zijn. 😉

6 dingen die je moet weten als je berichtje genegeerd wordt

Daten is leuk, maar ook super spannend. Je probeert elkaar te leren kennen en af te tasten hoe iemand in elkaar zit, voor je die stap zet tot een relatie. En al die datingapps maken het er niet altijd makkelijker op.

Het is ons allemaal weleens gebeurd dat we contact hadden met iemand, en diegene ineens niet reageert op je appje (terwijl die blauwe vinkjes er duidelijk staan). Geen reden om in paniek te raken, soms is er een goede reden voor waarom iemand niet reageert.

Maar soms is geen reactie ook een reactie. Zolang je maar weet dat het niet aan jou ligt. Onthoud deze 6 dingen als je berichtje wordt genegeerd.

1.Misschien ben je nu even geen prioriteit

Dit klinkt misschien hard, maar we weten allemaal dat het leven nou eenmaal soms druk kan zijn. Het is niet leuk om genegeerd te worden, maar misschien is er een goede reden voor. Het kan zijn dat je date het even heel druk heeft op het werk, er iets aan de hand is in de privé situatie of gewoon even niet in de mentale stemming is om te reageren.

Als iemand je appje een uur of zelfs een dag onbeantwoord laat, hoeft er niks aan de hand te zijn en waarschijnlijk reageert hij/zij vanzelf. Plus, het is heel sexy als je begripvol bent hierover. 😉  Heb je al een aantal dagen niks gehoord? Dan is het misschien beter om het los te laten en verder te gaan.

2. Misschien was jouw laatste berichtje wel niet antwoord-waardig

En nee, er is niks mis met de manier waarop jij appt. Maar soms is er gewoon geen antwoord op een bepaald appje, of is het gesprek een beetje dood gelopen. Ook kan het zijn dat je date jouw appje niet helemaal begreep of het een beetje vaag vond, dus evalueren wat je zelf zei is altijd verstandig.

Geen zorgen, als het gesprek dood is gelopen en diegene vindt jou leuk, dan begint hij/zij vanzelf een nieuw gesprek over iets anders. Zo niet, dan weet je ook dat jij je tijd beter in iemand anders kan steken.

3. Heb geduld

Dit is soms het moeilijkste dat er is, maar probeer geduld te hebben. Ga niet meteen van het ergste uit als je blauwe vinkjes ziet maar nog geen antwoord hebt. Soms is iemand gewoon even druk, of wil diegene even nadenken over wat hij/zij wil zeggen.

Een vertraging in het antwoord is geen ramp, en zeker geen reden om boos te worden. Doet je date het continu of dagenlang? Dan mag je geduld op zijn.

4. Ga er niet achteraan appen

Het is heel vervelend en soms ook pijnlijk als iemand je negeert, maar ga er niet zelf achteraan appen. Zoals we al vaker zeggen, geen antwoord is ook een antwoord. Geef de ander niet nog meer ‘macht’ door te laten zien dat jij toch wel appt.

5. Doe je eigen ding

Word je appje genegeerd? Ga dan niet de hele dag naar je telefoon zitten staren tot je een antwoord hebt of er te veel over nadenken. Doe je eigen ding, leef je leven en zoek desnoods afleiding. Jij komt namelijk op de eerste plaats in jouw leven, en jij hebt niemand nodig om dat aan te vullen. You do you!

6. Vraag jezelf af of dit vaker gebeurt

Als je steeds weer in deze situatie terecht komt, waarin iemand je negeert of er meer moeite vanuit jou komt dan vanuit de ander, dan trek je misschien de verkeerde mensen aan.

Misschien ga je wel steeds voor onbereikbare of emotioneel afgesloten mensen, en dit kan een onderliggende reden hebben die bij jezelf ligt. Zelfreflectie is key, en zo gebeurt het jou nooit meer dat iemand jouw berichtje negeert!

Lees ook: Relatie inspiratie nodig? Dit zijn 18 lieve appjes om naar je lover te sturen in de ochtend