Audrey Garot
Audrey Garot Life 18 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Asking for a friend: ‘Mijn vriendin draagt dezelfde kleren en doet me continu na. Hoe los ik dit op?’

We maken het allemaal wel eens mee: van de één op de andere dag zit er ineens een prangende vraag in ons hoofd die er maar niet meer uit gaat. Je denkt er de hele dag aan, maar je durft het aan niemand te vragen. Beautify to the rescue. Aan ons kan je al je ongemakkelijke en rare vragen stellen en wij zullen ‘m voor jou beantwoorden.

We’re just asking for a friend.

Asking for a friend: “Mijn vriendin draagt dezelfde kleren en doet me continu na. Hoe los ik dit op?”

In deze rubriek stelt iedere week een lezeres van Beautify een awkward vraag, omdat ze de vraag aan niemand anders durven te stellen, of kunnen stellen. Want hoe vervelend is het als je bij niemand terecht kan?! Daarom zijn wij de grote zus die jij nodig hebt.

Vandaag behandelen we de vraag van Lina*: “Ik zit sinds kort op school met een vriendin van mij, maar ik heb het idee dat ze mij elke keer na probeert te doen. Ze draagt ineens dezelfde kleren en praat me continu na, terwijl ze dat eerder nooit deed. We zien elkaar nu dus wel een stuk meer dan voorheen en ik dacht dat het leuk zou zijn, maar ik irriteer me eigenlijk alleen maar aan haar.. Hoe los ik dit op?”

Onze tips

Hi girl! Bedankt voor je vraag. Het is een lastige situatie, aangezien je vriendin natuurlijk wel belangrijk voor je is en je haar niet wilt kwetsen. Ze doet het waarschijnlijk onbewust en alleen maar omdat ze jou als vriendin erg waardeert. Toch is het wel verstandig om eerlijk tegen haar te zijn, vooral als dit je erg irriteert. Anders zou dit uiteindelijk ten koste kunnen gaan van jullie vriendschap en dat is natuurlijk zonde.

Probeer met haar in gesprek te gaan en vertel wat jou opvalt. Je kan misschien wat voorbeelden noemen als zij zich hierin niet kan herkennen. Als ze zich hier wél bewust van is, kan je ook vragen waarom ze dit doet. De kans is groot dat jouw vriendin dit doet met de beste bedoelingen, maar dat het niet zo overkomt. Vertel dit dan ook, maar blijf wel aardig. Je kan haar als laatste nog vertellen dat het goed is als ze wat meer van haarzelf laat horen en zien en zeker niet onzeker hoeft te zijn, bijvoorbeeld over haar eigen kledingstijl. Misschien weet ze niet zo goed wie ze is en dan kan je haar ook aanbieden om hierbij te helpen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld samen shoppen om de perfecte kleding voor haar uit te zoeken. Succes!

*De naam van Lina is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

 

Asking for a friend: ‘Mijn vriendin wilt bij hetzelfde bedrijf werken als ik, maar dat wil ik niet. Wat nu?’