Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 18 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom jij tóch altijd weer teruggaat naar die ene toxic ex

Soms kan het single leven best wel eenzaam zijn. Vrienden hebben vaak al een partner of zijn al druk bezig met kinderen en jij bent nog alleen. En dat hoeft helemaal niet erg te zijn, maar dit zorgt er wel vaak voor dat je toch weer teruggaat naar een toxic ex, terwijl je weet dat jullie relatie niet goed was.

Stay away, girl.

5 redenen waarom we tóch altijd weer teruggaan naar die ene toxic ex

Stiekem weet je wel dat het niet verstandig is om terug te gaan naar een ex, want jullie zijn natuurlijk niet voor niets uit elkaar gegaan. Uiteindelijk word je er niet gelukkig van, maar toch kan het een makkelijke oplossing zijn om terug te gaan naar je toxic ex en wel om deze redenen.

1. Na een tijdje vergeet je hoe wat voor een slecht gevoel hij jou gaf

Op het moment zelf besef je dat hij écht niet the one voor jou is en dat je geen relatie meer met hem wilt. Maar naar mate de tijd verstrijkt, vergeet je eigenlijk wat hij allemaal heeft gedaan en wat voor een gevoel hij jou gaf.

2. Je wilt mensen tevreden houden

Jij bent een echte people-pleaser en als jouw toxic ex je terug wilt, dan vind je dat je op z’n minst zijn verhaal moet aanhoren. Dat hoeft helemaal niet, het is belangrijk om te doen waar jij je fijn bij voelt. Als je hier dus geen behoefte aan hebt, hoef je ook zeker niet met hem in gesprek.

3. Je voelt je eenzaam

Je hebt nog geen nieuwe partner en je vrienden zijn er wel ontzettend druk mee. Daarnaast hebben ze kinderen en zijn ze gewoon ontzettend druk. Ondanks dat je ex soms enorm toxic was, was hij er wel altijd voor jou en dat maakt dat je soms nog wel eens terug zou willen naar hem.

4. Je denkt dat hij is veranderd

Het cliché. Je hoopt dat je toxic ex in de tussentijd is veranderd, maar als hij toen al zo was, is de kans klein dat hij echt veranderd is. Tuurlijk kan het zo zijn dat het wel zo is, maar hoop hier niet te veel op.

5. Je voelt je comfortabel bij hem

Waarschijnlijk zijn jullie een behoorlijk tijdje bij elkaar geweest en daarom kennen jullie elkaar door en door. Dit maakt ook dat je je zo comfortabel bij hem voelt, ondanks zijn toxic eigenschappen. Hier ben je inmiddels ook wel aan gewend, dus heb je het idee dat je alles wel aankan.

Ben je aan het daten met een potentiële vlam? Dit zijn 6 red flags waar je op moet letten