Audrey Garot
Audrey Garot Love & Seks 13 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Ben je aan het daten met een potentiële vlam? Dit zijn 6 red flags waar je op moet letten

Daten kan heel leuk zijn, maar ook ontzettend moeilijk. Je kan natuurlijk niet de gedachtes lezen van jouw potentiële vlam, dus je hebt géén idee wat hij nou écht van jou denkt. Ook zijn er nog een paar andere red flags waar je op moet letten als je aan het daten bent, want je moet natuurlijk wel weten of hij ‘the one’ voor jou is als je straks een relatie met hem aangaat.

Better safe than sorry.

Dit zijn 6 red flags waar je op moet letten als je aan het daten bent

Denkt jouw date alleen maar aan zichzelf? Luistert hij voor geen meter naar wat jij te vertellen hebt en is hij niet geïnteresseerd in jouw mening? Dat zijn allemaal enorme red flags. Als jouw potentiële lover dit doet, moet je zeker opletten, want met zo’n iemand wil jij echt niet je leven doorbrengen. Ook op onderstaande punten moet jij letten als je aan het daten bent.

1. Hij appt jou niet terug

Sommige jongens zeggen dat ze niet zo van al dat appen houden. Toch kunnen we jou één ding vertellen: dat is totale onzin. Als hij jou echt leuk vindt, had hij jou echt wel geappt om te vragen hoe het met je gaat of om weer een date in te plannen.

2. Hij wordt jaloers als je al andere plannen hebt

Big red flag. Als jouw potentiële vlam dit al doet als jullie net aan het daten zijn, ren! Als hij nu al zo jaloers wordt terwijl je een avondje met je vriendinnen op stap gaat, wordt dit alleen maar erger als jullie een relatie hebben. Zó onaantrekkelijk.

3. Je weet niet wat hij van jou denkt of waar jullie staan

Ook dit is enorm vervelend. Als jouw date jou niet vertelt waar jullie staan of wat hij van jou vindt, kan het zijn dat hij jou aan het lijntje houdt. Het kan ook zijn dat hij nog niet over zijn ex heen is, maar gewoon wat afleiding zoekt bij jou. Pas hier dus zeker voor op!

4. Hij wil té snel een relatie aangaan

Het is nooit goed om al héél snel in een relatie te stappen, vooral niet als jullie elkaar pas net kennen. Het is belangrijk om elkaar eerst beter te leren kennen voordat jullie een relatie aangaan, anders krijg je later misschien wel spijt..

5. Hij maakt geen tijd voor je vrij

Als hij nu al geen tijd voor je maakt terwijl jullie aan het daten zijn, gaat hij dat later al helemaal niet doen. Als jullie aan het daten zijn, leren jullie elkaar nog kennen en dan wordt er (normaal gesproken) veel gedate. Misschien spreekt hij wel alleen met je af als hij zich verveelt of als zijn vrienden geen tijd hebben. Red flag!

6. Hij verwacht dat je dingen doet waar jij je niet goed bij voelt

Oefff.. Sowieso moet je nooit iets doen waar jij niet achterstaat en je moet je dan ook zeker niet laten overhalen. Jouw potentiële vlam moet jou accepteren voor hoe jij bent en het moet niet zo zijn dat hij jou probeert te veranderen. Altijd jezelf blijven dus!

Wil je je relatie verbreken? Zó doe je dat op een duidelijke, maar nette manier