Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 12 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Wil je je relatie verbreken? Zó doe je dat op een duidelijke, maar nette manier

Het is nooit leuk om een relatie te verbreken. En het is natuurlijk nog véél vervelender als jij diegene bent die wordt gedumpt. Vooral als je het niet verwacht kan het behoorlijk pijnlijk zijn. Maar laten we niet vergeten dat het ook echt heel moeilijk is als jij iemand moet vertellen dat je de relatie niet meer ziet zitten. Als jullie een hele mooie tijd hebben gehad samen, maar er geen liefde meer is, wil jij de relatie natuurlijk wel op een duidelijke, maar vriendelijke manier verbreken.

Een relatie hoeft niet altijd met ruzie te eindigen.

Dit is hoe je op een duidelijke, maar nette manier je relatie verbreekt

Een relatie verbreken is moeilijk en dat doe je niet van de één op de andere dag. Je hebt er (hopelijk) al een tijdje goed over nagedacht en je hebt een beslissing gemaakt: je wilt het écht uitmaken. Maar nu komt het moeilijke gedeelte, je moet je partner vertellen dat je niet meer samen verder wilt. Heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Zó doe je dat op een duidelijke, maar nette manier.

1. Wees duidelijk

Het is belangrijk om duidelijk te zijn als je het gesprek aangaat. Vertel dat je bijvoorbeeld geen gevoelens meer hebt en waar dit eventueel vandaan komt. Jouw partner wilt natuurlijk weten sinds wanneer dit speelt en wat hij of zij in een volgende relatie beter kan doen om te zorgen dat dit niet gebeurt. Er hoeft natuurlijk niet per se iets te zijn waardoor je de relatie wilt verbreken. Het kan ook zijn dat er gewoon geen gevoelens meer zijn, vertel dit dan ook gewoon.

2. Focus op de negatieve momenten in jullie relatie

Het is moeilijk om de relatie af te sluiten als je alleen maar blijft denken aan de mooie en leuke herinneringen die jullie hebben samen. Hiervoor kan het dus helpen om ook aan de negatieve kanten van jullie relatie te denken. Bedenk ook hoe je partner zich in deze negatieve situatie gedroeg en wat je hierbij voelde. Dit kan de break-up een stuk makkelijker maken.

3. Blijf aardig, maar stel je grenzen

Het is voor jullie allebei waarschijnlijk heel moeilijk als jij besluit om de relatie te verbreken. Vooral voor jouw partner komt dit als een enorme klap, dus het is belangrijk om aardig en begripvol te blijven. Wel moet je je grenzen stellen. Als jij geen contact meer wil na deze break-up, dan moet jouw partner dat ook begrijpen.

4. Beslis hoe waardevol jij je partner vindt

Als jullie al een tijdje niet meer zo goed met elkaar omgaan, vind jij het misschien niet waard om de break-up aan te kondigen met een kopje koffie en wat lekkers erbij. Grote kans dat jouw (dan inmiddels ex) alweer binnen vijf minuten buitenstaat. Of misschien willen jullie de relatie nog wel met een knaller (in bed) afsluiten. It’s up to you!

Oeps: deze 3 sterrenbeelden zijn geneigd toch weer terug te gaan naar hun ex