Audrey Garot
Audrey Garot Life 13 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Introvert iets negatiefs? Integendeel! Deze 5 dingen kan jij juist heel goed

Als jij introvert bent, krijg je vast vaak te horen dat je zo ontzettend stil bent. En dat kan kloppen, jij houdt er namelijk niet van om veel te praten en al helemaal niet over jezelf. Daarnaast ben je in een nieuwe situatie ook gewoon een beetje onwennig en weet je niet hoe je je moet gedragen. Dat is helemaal normaal en daarin ben je echt niet alleen. Toch zijn er ook nog voordelen aan het introvert zijn, die erg onderschat worden.

Het zijn van een introvert is zo erg nog niet.

Dit zijn de 5 onderschatte voordelen aan introvert zijn

Sommige mensen schamen zich soms als ze zeggen dat ze introvert zijn, maar dat hoeft helemaal niet! Er zitten juist ook hele fijne voordelen aan die extraverte mensen niet hebben. Ben jij benieuwd welke voordelen dat zijn? Dat lees je hieronder.

1. Je bent super goed in luisteren

Introverte mensen houden er niet van om de hele tijd aan het woord te zijn of om de aandacht op zichzelf te trekken. Nee, daar doe jij niet aan. Maar wat wél een voordeel is, is dat jij super goed kan luisteren naar andere mensen en dat doe jij dan ook maar al te graag. Als je zelf maar niet zoveel hoeft te praten.

2. Je hebt loyale vrienden om je heen

Doordat je introvert bent en daardoor wat rustiger en stiller bent, heb je misschien niet de meeste vrienden. Maar dat hoeft ook helemaal niet, want jij hebt een hechte vriendengroep waar jij ook écht wat aan hebt! Meer heb je niet nodig.

3. Je kan je goed inleven in anderen

Introverte mensen kunnen zich goed inleven in anderen. Dit komt doordat ze intuïtief zijn ingesteld en het vaak aanvoelen als er iets met iemand aan de hand is. Bij jou kan je dus ook altijd terecht als er iets is, want jij kan je goed inleven in anderen en jij zal diegene dan ook altijd steunen.

4. Je kan goed met jezelf overweg

Veel mensen durven niet alleen op pad te gaan. Bijvoorbeeld naar de bioscoop, even naar de stad of zelfs een reis naar de andere kant van de wereld; jij doet het allemaal in je eentje! En natuurlijk geniet je ervan als er iemand met je meegaat, maar als introvert kan jij ook prima met jezelf overweg.

5. Je bent creatief

Als je introvert bent, heb je vaak interesse in kunst, cultuur en noem maar op. Hier haal je dan ook vaan inspiratie uit en dat kan leiden tot hele mooie dingen. Ondanks dat je misschien een beetje stil bent, laat jij jezelf wel spreken in jouw creativiteit.

Ben jij een introvert? Dan herken jij deze 8 punten sowieso