Audrey Garot
Audrey Garot Life 16 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Ben jij een introvert? Dan herken jij deze 8 punten sowieso

Als jij introvert bent, krijg jij sowieso vaak de vraag: ‘Waarom ben je zo stil?’ Pfff, alsof wij dat nog niet vaak genoeg hebben gehoord. We weten dat we wat stiller zijn, maar dat betekent niet dat we verlegen zijn of dat we niemand aardig vinden. Integendeel zelfs. We moeten alleen wel met de juiste mensen omringd zijn, voordat we écht onszelf kunnen zijn.

Ja, ik bent wel aardig, je moet me alleen even leren kennen.

Ben jij een introvert? Dan herken jij deze 8 punten sowieso

Jij vindt het heerlijk om tijd alleen door te brengen en je bent vaak zelfs een beetje opgelucht als je vriendin last-minute afzegt. Want eigenlijk had je ook wel weer zin in wat tijd voor jezelf. Ben jij een echte introvert en herken jij jezelf hierin? Wij hebben wat punten op een rijtje gezet waaraan je kan zien dat je wel een echte introvert bent. Helemaal niks mis mee, want jij kan juist heel goed alleen zijn!

1. Je spendeert liever je zaterdagavond op de bank

Je vrienden vragen onderhand niet meer of je mee gaat stappen, nee hoor, jou niet gezien. Jij vindt het heerlijk om alleen (of samen met je bestie) op de zaterdagavond je favoriete serie op te zetten met een kopje thee en een dekentje over je heen. En bingen maar!

2. Mensen die je niet kennen, vragen waarom je zo stil bent

Als introvert ben je helemaal jezelf bij mensen die je goed kent en dat weten ze ook. Maar als jij je bevind in een nieuwe groep, krijg je vaak de vraag waarom je zo stil bent. Uhmm, bedankt hé. ‘T is niet alsof je nu ineens meer gaat praten..

3. Je vindt het niet erg om alleen te zijn

Veel mensen vinden het ontzettend awkward als je in je eentje op stap gaat, maar jij niet. Jij gaat in je eentje wandelen, shoppen, ontbijten bij een schattig restaurantje en je gaat zelfs alleen naar de film. Je hoeft met niemand rekening te houden en kan lekker doen wat je zelf wilt.

4. Bellen is niet jouw ding

Jouw vrienden weten dat ze jou een berichtje moeten sturen als er iets is en je zeker niet moeten bellen. Ook al zie je het telefoontje binnenkomen, daarna app je diegene meteen met de vraag wat er is. Ook bellen naar de tandarts vind jij vreselijk. Hello introvert life.

5. Je wordt ongemakkelijk van small talk

Die luchtige gesprekken die je voert met je buurman zijn écht niet aan jou besteed. Je vindt het gewoon zo nutteloos en hebt geen zin om te praten, om het praten (als je snapt wat we bedoelen). Nee hoor, die small talk over het weer hoeven echt niet.

6. Je moet echt even bijkomen na een afspraakje

Het is niet alsof een introvert helemaal geen zin heeft om met iemand af te spreken. Helemaal niet zelfs! Wij genieten er misschien nog wel meer van, maar we hebben ook tijd voor onszelf nodig. En nadat we hebben afgesproken met onze vriendengroep of we een dubbeldate hebben gehad, moeten we echt weer even opladen, voordat we weer door kunnen.

7. Grote groepen zijn doodeng

In een grote groep voel jij je vaak eenzamer dan normaal. Iedereen praat met elkaar of kent elkaar al, maar jij niet. Je weet je op dat moment ook geen houding te geven en daardoor word je ook onbewust een stuk ongemakkelijker. Akwarddd!

8. Je kan nooit te veel me-time hebben

Sommige mensen worden letterlijk GEK als ze bijvoorbeeld een paar dagen thuis zitten. Hier heb je zeker geen last van als je een introvert bent. Jij bent ook gek op die geliefde selfcare-dagjes waarbij alles om jezelf draait. Stiekem vond jij de quarantaine life dan soms ook best lekker. Niet doorvertellen, hé.

7 rare dingen die mannen doen als ze je leuk vinden