Audrey Garot
Audrey Garot Mentale Gezondheid 16 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze dingen kan jij doen om alles uit je geliefde ‘selfcare’-dagje te halen

Tegenwoordig hebben we het allemaal super druk. Busy bees. We werken vijf dagen in de week, sommigen hebben al kinderen om voor te zorgen, het huishouden moet gedaan worden én daarnaast hebben we ook nog een sociaal leven. Soms weten we niet hoe we het allemaal moeten doen. Door deze drukte is het goed om af en toe even een momentje voor jezelf te nemen en te genieten van een heerlijk selfcare dagje.

Kom maar op met selfcare Sunday!

Doe deze dingen voor een perfecte selfcare dag

Als jij denkt aan selfcare , denk je vast aan het aanbrengen van een gezichtsmasker met een wijntje erbij. Ook lekker natuurlijk, maar het gaat veel verder dan dat. Met deze 6 dingen kan jij alles uit je selfcare momentje halen en ben jij weer helemaal ontspannen, zodat jij er weer helemaal ready bent voor volgende week.

1. Beweeg

Je zou het misschien niet verwachten (en je had er ook niet op gehoopt), maar wat beweging doet iedereen goed. Je hoeft ook echt niet uren in de sportschool te staan als je hier niet van houdt, een halfuurtje wandelen met je favoriete podcast op is ook helemaal prima.

2. Kijk je favoriete serie

Na het sporten is het goed om even lekker tot rust te komen, want daar gaat selfcare natuurlijk om. Zet je favoriete serie op, zodat je volledig kan ontspannen. Je kent de personages als geen ander en je voelt je altijd gelukkig wanneer je deze serie kijkt. Zet Pretty Little Liars op, maak een theetje voor jezelf klaar en bingen maar!

3. Neem een heerlijke douche

Soms moet je gewoon even een douche nemen waarbij je veel aandacht aan jezelf schenkt. Probeer niet te haasten, maar neem rustig de tijd. Was bijvoorbeeld extra goed je haar, doe een maskertje in en scheer je benen. Smeer jezelf na het douchen in met een lekkere bodylotion en verzorg je haar met een goede olie. Op deze manier kan jij er weer helemaal tegenaan.

4. Verschoon je bed

Niks is zo lekker als in een bed slapen dat nét verschoond is. Daarbij, als je daarvoor nog uitgebreid hebt gedoucht en jezelf hebt verzorgd, is het natuurlijk niet zo lekker om weer in dat vieze bed te liggen. Verschoon dus even je bed en duik daarna lekker vroeg je bed in. Leg je telefoon aan de kant en lees in plaats daarvan nog een stuk uit je favoriete boek voor een goede nachtrust. Zo kan je je selfcare dag goed afsluiten.

5. Koop bloemen voor jezelf

Het is heel simpel, maar een bosje bloemen kan je heel vrolijk maken (ja, ook als je ze zelf koopt, hoe gek dat ook is). En dat is nou precies wat je nodig hebt op zo’n dag. Ga naar de markt om daar een mooie bos bloemen te halen of koop ze gewoon lekker bij de dichtsbijzijnde supermarkt.

6. Zet een (geur)kaars aan

We hebben zoveel kaarsen, maar eigenlijk steken we die bijna nooit aan. Daar is het dan nu tijd voor! Zet een heerlijke geurkaars aan op die regenachtige dag en het wordt vanzelf weer gezellig binnen. Pak je dekentje erbij en geniet van je selfcare dagje!

6 dingen die jij herkent als jij vroeger fan was van de EOS lipbalms