Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 14 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

6 dingen die jij herkent als jij vroeger fan was van de EOS lipbalms

We zijn de afgelopen jaren door heel wat verschillende fases gegaan.. meer dan je zou denken. Ook kleine fases, waarin we bepaalde accessoires gebruikten, of onze nagels op een bepaalde manier lakten. Ken je bijvoorbeeld nog de crackle nail polish? Waarbij de bovenste laag van je nagellak een soort ‘destroyed’ look kreeg. Ook waren we bezeten van de EOS lipbalms (velen van jullie zullen ze nog wel hebben) en moesten we deze in alle soorten en maten hebben.

EOS Lipbalms

Wist jij dat EOS staat voor Evolution of Smooth? Nee, wij ook niet. Inmiddels heeft het merk zich uitgebreid met andere producten als bodylotions en bodycream, maar wij kennen het écht nog van de eivormige lipbalms. Erg populair tussen 2011 en 2016 – daarna een beetje uit het oog verloren. Jij had gegarandeerd ook een aantal van de EOS-items in je schooltas zitten en we kunnen heel wat herkenbare momenten bedenken.

1. Tijdens elk bezoek aan de Urban Outfitters nam jij een nieuwe kleur mee

Echt zo’n Amerikaans item wat je dan alleen bij de Urban Outfitters kon kopen. Of online natuurlijk, maar dat ging in die tijd (hoor ons praten, alsof we omaatjes zijn) wat minder makkelijk. Elk bezoek aan deze winkel moest je dan ook een nieuwe aanschaffen, ookal waren die dingen relatief errrrug duur.

2. Je liep op de middelbare school regelmatig met de lipbalm in je hand (want cool)

Iedereen moest wel weten dat je erbij hoorde, toch? En dat jij die nieuwste kleur in je bezit had.

3. De peppermint-editie was dé shit maar eigenlijk was het helemaal niet zo prettig

Deze lipbalms waren toch wel bekend om de mintkleurige versie, met bijbehorend pepermunt ‘smaakje’. Je lippen gingen er van tintelen en eigenlijk was het helemaal niet zo prettig. Maar de hele school had ‘m, dus jij ook.

4. Ook was dit item het perfecte cadeau en elk tienermeisje was er blij mee

Een dure lippenbalsem? Daar maakte je iedereen blij mee. Verjaardagen, sinterklaas, kerst..

5. De vorm en grootte waren eigenlijk best onhandig maar dat maakte je niks uit

Eigenlijk is zo’n relatief groot eivormige lippenbalsem helemaaln niet zo handig om mee te nemen. Hij paste dan misschien wel goed in je grote schooltas, maar als we nu moeten bedenken dat je ‘m in je handtas zou moeten vervoeren dan zou dat toch al een stuk lastiger zijn.

6. Je bleef smeren met dat ding maar je lippen voelden niet echt gehydrateerd aan

Je had er een en dat moest je laten zien ook. Toch kwam hier het probleem van de lippenbalsem-verslaving naar voren, want je bleef smeren, maar je lippen voelden met de keer droger aan. En huppa, dan moest je nóg een keer smeren.

Endometriose: wij vertellen je alles wat je moet weten