Audrey Garot
Audrey Garot Food 14 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn vier tekenen dat jij last hebt van een food hangover (ja, ook dat is een ding)

Even serieus, er is bijna niks beters dan genieten van je favoriete maaltijd inclusief heerlijk wijntje én een gigantische borrelplank. Dit klinkt als de perfecte avond, behalve als je daarna last hebt van een zwaar gevoel in je maag.. je hebt te veel gegeten en kunt eigenlijk niet meer bewegen. Het ene moment kan je er nog helemaal tegenaan en voor je het weet val je bijna in slaap. Jep, dat is nou een food hangover.

Grote kans dat jij hier wel eens last van hebt.

Dit zijn de tekenen dat je last hebt van een food hangover

We hebben allemaal wel eens last gehad van zo’n food hangover. Vooral als je naar een all-you-can-eat restaurant bent geweest, ben je aan het einde van de avond vaak helemaal kapot. En dat terwijl je alleen hebt gegeten?! Dit betekent vaak dat je meer hebt gegeten dan dat je lichaam aankan. Hierdoor wordt je heel erg moe en wil je het liefst meteen je bed induiken. Hieronder staan een paar tekenen die jij kan herkennen als je last hebt van een food hangover.

1. Je hebt last van brain fog / hersenmist

Hersenmist betekent eigenlijk dat je moeite hebt met je dagelijkse bezigheden, terwijl je dat normaal heel makkelijk afgaat. Je bent niet helder, voelt je suf en bent vergeetachtig. Hoe harder je het eigenlijk probeert te weerstaan, hoe slechter je je gaat voelen. Lekker dan..

2. Je hebt moeite met slapen

Het kan heel erg moeilijk zijn om in slaap te vallen als je last hebt van een food hangover. Je hebt een pijnlijke maag en daardoor lukt het niet om in slaap te vallen. En hoe graag je ook wilt slapen, je lichaam is op dat moment meer gefocust om het eten te verteren wat je daarvoor allemaal hebt gegeten. Oeps!

3. Je hebt een opgeblazen gevoel

Als je te veel hebt gegeten, is het niet gek dat je last hebt van een opgeblazen gevoel. Je hebt namelijk je spijtsverteringsstelsel in de war gebracht door al dat lekkere eten en daardoor kan je buik opzwellen.

4. Je bent een beetje, uhhhhh, winderig

Het kan zo zijn dat je van een food hangover een beetje winderig wordt, vooral als je veel koolhydraten en eiwitten in één maaltijd hebt gegeten. Dit is natuurlijk niet zo fijn en mischien een beetje beschamend, maar gelukkig gaat dit vanzelf weer over. Let the farts out!

Het butter board is de nieuwste TikTok én Insta-borrelhaptrend die jij wilt uitproberen