Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 28 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Opgeblazen gevoel na je avondeten? Zo kom je er binnen 30 seconden vanaf

Er is niets vervelender dan een opgeblazen gevoel na het eten. Online kwamen we deze hack tegen om binnen 30 seconden van dat opgeblazen gevoel af te komen, en het klinkt eigenlijk te mooi om waard te zijn (maar dat is het niet).

We hebben het dus voor je uitgeprobeerd, en het werkt echt.

Zo kom je snel van een opgeblazen gevoel af

Als je last hebt van een opgeblazen gevoel na het avondeten, dan kruip je het liefste onder een dekentje en kom je de hele avond liever niet van die bank af. Maar think again, dat is nou juist hetgeen wat je beter níét kunt doen.

Personal trainer Noah Neiman legt aan ELLE uit dat je na het eten juist in beweging moet komen om dat opgeblazen gevoel tegen te gaan. Waarom? Als je zittend eten naar binnen werkt, is je hartslag laag. Je wilt juist je hartslag omhoog krijgen, om zo je metabolisme op gang te krijgen.

Dus: kom in actie! Ga na het eten een rondje wandelen, pak een springtouw uit de kast, doe een aantal jumping jacks, als je maar van de bank afkomt en je hartslag verhoogt.

Getest en goedgekeurd

Mijn eigen probleem ligt bij pizza. Ik bek gek op pizza (wie niet?!), maar het nadeel is dat ik vervolgens de hele avond met een opgeblazen gevoel op de bank zit. Afgelopen weekend was het weer het geval, voor mij het juiste moment om deze hack uit te proberen.

Ik koos ervoor om na de maaltijd twee keer 30 jumping jacks te doen. Dat voelt een beetje onwennig met een buik vol pizza, maar het werkte wél tegen dat opgeblazen gevoel. En da’s fijn, want des te meer ruimte houd je over voor het toetje.

Last van een opgeblazen gevoel na het sporten? Hier kan het door komen!