Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Vrouwen aan de top: de leukste podcasts voor female empowerment

Who run the world? Girls! Wij vrouwen zijn toppers, en met het vooruitzicht op International Womans Day op 8 maart, mogen we onszelf wel en klein beetje in het zonnetje zetten. Beautify zet 4 leuke podcasts voor je op een rij die staan voor het beste uit alle vrouwen halen.

Deze podcasts zijn ideaal om te luisteren tijdens je busy leven als power woman.

De leukste podcasts voor female empowerment

Vrouwen komen steeds meer voor zichzelf op in de maatschappij, en dat is precies wat we willen! Wil jij ook je stem laten horen maar weet je niet waar te beginnen? Er zijn talloze Instagram-pagina’s, YouTube-kanalen en podcasts bomvol informatie over dit onderwerp. Van die laatste zetten wij er 4 op een rijtje, zodat je alvast een beginnetje kunt maken.

1.Damn, Honey

In deze podcast van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen praten ze je bij over alles waar jij als vrouw in deze tijd mee moet dealen. Ook zet deze podcast zich in voor inclusiviteit, LGBTQ+ rechten en de politiek. Zo maken ze op het moment speciale afleveringen met betrekking tot de verkiezingen van 17 maart. Deze is dus zeker tof om mee te beginnen. 😉

2. De Avocado Generatie Podcast

Deze podcast is speciaal voor de Millennials en wordt gepresenteerd door Lot, Saar en Lau. Ze bespreken alles waar Millennials tegenaan kunnen lopen in de huidige maatschappij en geven je onderwerpen om over na te denken.

3. Unsolicited Advice

In deze Amerikaanse podcast bespreken Ashley Nicole en Taryne Renéé ingezonden problemen van vrouwen en geven daar hun advies op. De onderwerpen gaan van mental health tot gezondheid, relaties, familie issues, noem maar op. De podcast bevat ook genoeg humor, dus het is zeker geen saaie om te luisteren!

4. Poespas de Podcast

In Poespas praten Charlot, Romy en Karlijn over onderwerpen die ze wekelijks uit hun ‘pod’ trekken (snap je ‘m?). Dit doen ze onder het genot van een glas wijn, dus dat levert vaak hilarische of juist diepe gesprekken op.

Al deze podcasts zijn te beluisteren op Spotify.

Lees ook: Last van een opgeblazen gevoel na het sporten? Hier kan het door komen!