Redactie
Redactie Technologie 14 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix lanceert goedkoper abonnement met reclame, maar deze diensten haal je voor dezelfde prijs

Streamingdienst Netflix heeft aangekondigd dat ze aankomende maand een nieuw abonnement lanceren en die is goedkoper. Er zit echter een kink in de kabel: je krijgt reclames. Hoe staat dat echter in verhouding tot andere streamingaanbieders?

Laten we voorop stellen dat Netflix het even moeilijk heeft. Zo verloor de streamingservice in 2021 in een paar maanden tijd al een miljoen abonnementhouders. Reden genoeg om ineens een goedkoper abonnement aan te bieden, maar met een kleine kanttekening: je krijgt reclames. Een hoop reclames.

Netflix en reclames versus de rest

Geen zorgen; je kan nog steeds Netflix checken, maar hier is het addertje onder het gras: da’s 5,99 euro per maand. Het feit dat Netflix nu reclames wil pushen, gaat je geld besparen. Maar kan je dan niet beter naar andere diensten gaan omdat ze (soms in verhouding) goedkoper zijn zonder reclames?

You bet a.

Netflix versus HBO Max (5,99 euro) is nu een ding

Een extreem populair platform dankzij de series Euphoria, And Just Like That, maar zeker ook House Of Dragons, Friends, en Tokyo Vice.

Netflix versus Prime (5,99 euro)

De absolute plek waar je wilt zijn als je event onderuit wilt zakken met The Office.

De verkeerde Office.

Videoland (4,99 euro)

Videoland is een geweldig platform waar ook veel Nederlandse content voorbij komt. Moedermaffia, Love Island en Expeditie Robinson zijn daar een perfect voorbeeld van. Netflix kan wat dat betreft nog een hoop leren.

Temptation Island
Temptation Island zie je op Videoland.

Apple TV+ (4,99 euro)

Mensen zijn niet snel geneigd om Apple TV+ te nemen en dat is spijtig. Het is een plek waar je ongelofelijk goede series kunt kijken als Ted Lasso, Mythic Quest en For All Mankind. Reden genoeg voor Netflix om serieus bang te worden.

Cheers.

Plex Pass is je zelf gekozen Netflix (4,99 euro)

Nu duiken we in de wondere wereld van streaming waar twee mogelijkheden bestaan. Of (A): Je streamt daadwerkelijk je programma’s vanaf Pass zelf. Of (B): je hebt een premium-account waarmee je films en series die thuis op je computer staan overal kunt kijken als je Plex Pass neemt. Wellicht leggen we je eens uit hoe dat werkt.

Overal en nergens alles.

#IPTV is veel beter dan Netflix én tv (4,77 euro gemiddeld)

Bovenstaand bedrag is nogal een inschatting. Het punt is namelijk dat IPTV met óf zonder licentie verkregen kan worden. Maar wat is IPTV? Het is een service waarbij je een login en wachtwoord krijgt voor bijvoorbeeld je tv, Android-telefoon of iOS-apparaat en je honderden tv-kanalen en films kunt zien.

En ja er zijn talloze legale IPTV-diensten te vinden, maar voor een klein bedrag heb je wel alles (en da’s niet legaal). We laten die keuze aan je over. Klein puntje van kritiek: de kwaliteit is vaak 720p en stroompjes haperen te pas en te onpas.

Dus met andere woorden: er is een hoop te zien op Netflix, maar als je je niet door reclames wilt worstelen zijn dit prima betaalbare alternatieven voor eenzelfde of lagere prijs.

Netflix denkt na over goedkopere abonnementen maar wel mét reclames