Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Drankjes 24 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Ook zo’n fan van Baileys Salted Caramel? Dan wil je deze cocktails met de likeur eens maken

De winter is in aantocht (dat is te voelen ook) en dat betekent dat het tijd is voor Baileys. We waren al fan van de originele, maar sinds de Salted Caramel-variant op de markt is zijn we helemaal in love. Met een paar blokjes ijs is ‘ie al lekker, maar in deze cocktails komt de likeur pas echt tot z’n recht.

Klinkt als een top idee voor een cocktailavond met vriendinnen.

Ook zo’n fan van Baileys Salted Caramel? Dan wil je deze cocktails met de likeur eens maken

Echte cocktails voor tijdens de koudere dagen.

Espresso Martini met Baileys Salted Caramel

Horen we daar een esma? We kennen de klassieke Espresso Martini natuurlijk met koffielikeur, vodka en espresso, maar dat kan ook heel anders. Heb jij zin in een creamy twist? Vervang dan de koffielikeur óf vodka door een shot Baileys Salted Caramel.

Wat heb je nodig?

  • 30 ml koffielikeur of vodka
  • 30 ml Baileys Salted Caramel
  • 30 ml espresso
  • ijsblokjes

Meng de Baileys, andere drank en espresso met elkaar in een cocktailshaker. Voeg de ijsblokjes toe en shake de cocktail voor ongeveer 30 seconden, et voila!

 

Warme chocomel met Baileys

Zin in een makkelijkere cocktail? Of nouja, echt een cocktail is het niet. Toch wil je een warme chocolademelk met een (flinke) scheut Baileys Salted Caramel eens proberen. Smaakt naar voeilbare Tony Chocoloney’s – vergeet de slagroom niet!

Ijskoffie met wat extra’s

Geen zin in een Espresso Martini, maar wel in koffie? Probeer dan eens de ijskoffie met een scheutje van jouw favoriete likeur.

Wat heb je nodig?

  • Een shot espresso
  • 100 ml melk
  • 50 ml melk
  • 50 ml Baileys Salted Caramel

Zet een espresso en laat deze eventjes afkoelen. In een mooi glas doe je wat ijsblokjes en een laagje (100 ml) melk. In een opschuimer doe de andere 50 ml melk. Giet de Baileys op de melk in het glas en doe daarboven op de espresso. Maak de ijskoffie af met wat cold foam uit de opschuimer.

Deze Baileys Tiramisu Cocktail is alles wat je wil proberen dit weekend