Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 26 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

7 Beautylooks geïnspireerd op de personages uit de populaire serie Euphoria

De HBO-serie Euphoria heeft grote invloed op de jeugd en dat is vooral te zien op TikTok. Fans zijn geobsedeerd met de serie en de personages. Vooral de gewaagde looks die ze in de serie laten zien zijn erg populair. Op TikTok toveren fans zich regelmatig om in de knappe Maddy of Cassie en de outfits zijn gesprek van de dag.

Wil jij jezelf veranderen in een Euphoria-personage? Wij hebben verschillende beautylooks op een rijtje gezet.

Euphoria

De serie Euphoria gaat over middelbare scholieren die allemaal om proberen te gaan met verschillende probleemsituaties. Denk bijvoorbeeld aan drugs, geweld en seks. Het verhaal wordt verteld door hoofdrolspeelster Rue. Rue (gespeeld door Zendaya) heeft een zomer in een afkickkliniek doorgebracht en keert daarna terug naar school. Ze is echter niet van plan om ‘clean’ te blijven.. Het is niet dat ze dit niet wil, maar ze kan het simpelweg niet.

Los van alle problemen zien de karakters er allemaal gewaagd, stoer en modieus uit. Niet helemaal realistisch, want middelbare scholieren gaan normaal gesproken niet in minirok naar school. Ook dragen ze meestal geen edelstenen op hun oogleden. Toch is het wel heel erg gaaf om thuis na te maken.

Zendaya is naast actrice ook executive producer van seizoen 2. Voor deze rol heeft ze ook haar eerste Emmy gewonnen.

Beautylooks

Het tweede seizoen is pas net begonnen, maar fans zijn al flink bezig met het namaken van de looks. Wij hebben een paar van deze beautylooks van Doniella Davy (make-up artiest Euphoria) en Natalie Minerva (nagelartiest) uit de eerste drie afleveringen op een rijtje gezet.

1. De ‘Maddy-wing’

Doniella beschrijft de de ‘Maddy-wing’: “DE scherpste wing. Zo scherp als een mes om door alles heen te snijden wat haar in de weg staat: ex-vriendjes, badkamerdeuren enz.” Ze vertelt ook dat Alexa Demie, de actrice die Maddy speelt, dit seizoen de leiding had over Maddy’s ontwerpen. “Ze kwam naar de make-up trailer met goed doordachte ideeën voor haar uiterlijk, met haar eigen karakterverhalen.”

2. Minimalistische edelstenen

Terwijl edelstenen meestal too much zijn, zorgen deze kleine steentjes voor een subtiele onschuldige, twinkeling. Het tegenovergestelde van Maddy’s killer eyeliner.

3. Wolken

Deze make-up look komt uit het eerste seizoen van Euphoria. Dit is de inspiratie achter deze look: “In aflevering 3 valt Jules hard voor Tyler en blijft hij er volledig van overtuigd dat hun verliefdheid op elkaar oprecht is, ondanks Rue’s bedenkingen. Natuurlijk komen we er in aflevering 4 achter dat Jules haar hoofd in de wolken was – maar het waren prachtige, zoete hoopvolle wolken!”

4. Rode gothic look

Doniella legt de inspiratie achter deze look uit: “Story time! Jules zal nooit meer dezelfde zijn na haar reis waar ze Anna ontmoette en bij zonsopgang oranje tranen huilde op een dak.

5. Gold chain eyeliner

Doniella legt deze look uit: “Maddy’s eyeliner met gouden ketting is een heel speciale samenwerking met @kirinrider. Terwijl ik op een dag in de sieraden-sectie van Michael’s op zoek was naar meer leuke dingen om op gezichten te plakken, zag ik een paar gouden kettingen en wist ik meteen dat ik wilde dat Maddy op een bepaald moment ketting-eyeliner zou hebben, bij voorkeur tijdens een moment van conflict.”

6. Twee verschillende tonen

Dit is het verhaal achter de frisse, maar avant-garde look: “In plaats van de door goth x grunge x fairy geïnspireerde richting te volgen die ik me had voorgesteld, daagde de creative director van Euphoria me uit om een speelse frisheid aan Kats’ make-up te geven. Je zult zien dat veel van haar looks een superschone onderste wimperlijn en felle kleuren bevatten. Ik interpreteerde dit als Kat nog steeds een beetje nieuw in het dragen van make-up, en nog steeds erg veel gebruikt om erachter te komen wie ze wil zijn.”

7. Hourglass nagels

Niet alleen de make-up uit Euphoria is erg populair, ook de nageldesigns zijn trending. Nagelstyliste Natalie Minerva heeft de nail art uit de eerste aflevering geïnspireerd op Maddy’s outfit. Hier draagt ze een Damien zwarte mini-jurk van Akna, gecombineerd met vingerloze handschoenen. Fans vinden de nieuwste nageltrend geweldig.

Daarnaast maakte de nail art Maddy’s outfit helemaal compleet:

Ga jij een look namaken?

10 oogschaduw-ideeën waarmee jij komende Valentijnsdag harten gaat veroveren