Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Love & Seks 3 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Wil jij goed leren ‘spanken’ in de slaapkamer en dit regelmatig toepassen? Zó doe je dat

Heeft jouw seksleven een kleine oppepper nodig? Misschien kan je kijken of ‘spanken’ dan iets voor jou (en je partner!) is. Spanken komt eigenlijk neer op ‘slaan’, of het geven van een tik. En dan bedoelen we natuurlijk niet in geweldadige zin, maar meer als een sexy tik, vaak op de billen. Het kan worden gedaan met de palm van de hand, een speciaal ontworpen peddle óf iets meer BDSM-stijl: met een zweepje. Vind je het lastig om dit deel aan je seksleven toe te voegen, maar wil je dit wel uitproberen? Wij helpen je een handje.

Dit is jouw beginnershandleiding.

Waarom spanking?

Slaan – of dus spanking – kan een heel toegankelijke manier zijn om te kijken of het domineren of het gedomineerd worden wat voor jullie is. Het is een gemakkelijke en veilige manier om te experimenteren én ook is het helemaal gratis. Alles wat je nodig hebt is een partner met open mind én je hand. ‘Slaan’ (op de sexy manier dan) kan gevoelens van plezier versterken en ervoor zorgen dat je beter reageert op stimulatie Klinkt als iets wat het proberen waard is, toch?

Aangeven verlangens

Voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om zijn of haar gevoelens en verlangens aan te geven. Misschien voelt het een beetje ongemakkelijk hier open over te zijn. Toch kunnen we niet anders zeggen dan dat het het beste is om gewoon over je fantasieën te praten met je partner. Misschien wilt jouw partner het zelf ook wel uitproberen.

Beste spanking techniek

De beste manier van spanking is door zachtjes over de huid te strelen, langzaam en sensueel, wint van alles. Dit helpt om positieve opwinding op te bouwen en kan leiden tot een meer plezierige ervaring. Leg dit uit aan je (bed)partner. Vraag hem ook verschillende lichaamsdelen en manieren te proberen om verschillende sensaties te creëren. Hoe meer jullie proberen, hoe sneller jullie jouw fijnste spanking-spot vinden. Het veiligst is om te beginnen op de billen, omdat daar het meest vet zit en daar je dus niet zoveel kwaad kunt doen.

Gebruiksvoorwerp

Weet je nog niet of spanking wel wat voor jou is? Begin dan dus zonder een voorwerp en vraag je (bed)partner zijn hand te gebruiken. Vind je het fijn? Ga dan een stapje verder door een paddle aan te schaffen. Als laatste kan je daarna ook nog een zweep proberen.

Deze manier van voorspel past het beste bij je (bed)partner volgens hun sterrenbeeld