Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 11 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Ben je je mooie krullen kwijtgeraakt door de jaren heen? Zo krijg je ze terug

Krullen kunnen je grootste schat zijn maar soms ook je ergste nachtmerrie. Helemaal als je krullen langzamerhand uitzakken en minder worden. Want dat is wat er kan gebeuren. En hoe naar dat ook is, vaak heb je er zelf schuld aan. Gelukkig kun je vaak je krullen herstellen:

Probleem: hitte en teveel stijlen

Die stijltang die jaren lang jouw haar zo mooi stijl heeft gemaakt, is de grootste vijand van je krullen. Jouw haar groeit in een krul, en iedere keer als je jouw haar glad trekt met de stijltang in een andere positie dan het van nature zit beschadig je je haar. Je dwingt je haar als het ware anders te gaan zitten dan ‘lekker’ voelt. Als jij hakken gaat dragen terwijl je altijd op platte schoenen loopt krijg je hetzelfde effect. Niet fijn. Kortom, laat die stijltang met rust. Wil je toch weer stijl? Gebruik dan altijd producten die je haar tegen de hitte beschermen.

Aanrader: John Frieda – Full Repair Oil Elixer, beschermt je haar niet alleen tegen hitte maar herstelt ook tegelijkertijd.

Probleem: te zwaar haar

Tijd voor een knipbeurt. Nee, er hoeft niets van je onderkant af (tenzij je dat zelf wil). Maar je kunt wel lucht in je krullen laten knippen. Lang haar dat een normaal tot dikkere breedte heeft per haar heeft de neiging om heel zwaar te worden. Dit houdt in dat je krullen gaan hangen en het zijn speelse slag verliest. Zonde. Maak daarom een afspraak bij de kapper en geef je wensen aan. Zij krijgt de swung er vast en zeker weer in.

Probleem: chemicaliën

Chemicaliën maken je haar letterlijk kapot. Helaas is het ook niet terug te draaien. Denk aan je haar verven of een permanentje nemen. Ondanks dat je de aangedane schade niet kunt terugdraaien is het wel slim om met hydraterende en voedende shampoos, conditioners en maskers aan de gang te gaan.

Aanrader: Moroccanoil Moisture Repair shampoo en conditioner aangevuld met het Moroccanoil Intense Hydrating Mask. Hersteld, moisturized en hydrateert. Fijn.

Probleem: droog haar

Ontzettend droog haar kan ervoor zorgen dat het niet meer krult. Belangrijk is om uit te zoeken waarom je haar zo droog is (geworden). Komt het doordat je je haar niet goed verzorgd? Door teveel schade? Het is aan te raden om er wat aan te doen. Afhankelijk van de reden van droogheid kun je verzorgende producten aanschaffen. Denk aan een goede moisturizer of een conditioner met Keratine die je droogheid herstelt.

Aanrader: CHI – Keratin Leave in conditioner