Omani McDaniels
Omani McDaniels Love & Seks 6 jun 2016
Leestijd: 3 minuten

Hoe je knuffelt in bed zegt veel over je relatie, benieuwd wat?

Het is heerlijk om naast je liefje in slaap te vallen. Jullie liggen helemaal in elkaar verstrengeld. Jij in zijn armen, hij in jouw armen, beetje plakkerig, maar zo fijn dat je niet los wilt laten. Hoe je met elkaar ligt, zegt veel over je relatie. Wat zegt jouw positie over jouw relatie? Knuffelen met je man, als je in bed ligt, is een belangrijk deel van je relatie. Je bent lekker in bed gaan liggen of bent net intiem met elkaar geweest en dan komt het moment dat je gaat slapen. Maar niet zonder eerst even met elkaar te knuffelen.

Er is een onderzoek door University of Hertfordshire uitgevoerd, met duizend respondenten. Hierbij werd gekeken naar hun slaapposities, hoe deze gelinkt zijn aan relaties en hoe goed deze zijn. Dit waren de resultaten:

Met de gezichten naar elkaar toe

Als je zo met je liefje slaapt, lig je het dichtst bij elkaar. Je raakt elkaar met je hele lijf aan, waardoor je het snel warm krijgt. Je ligt helemaal in elkaar verstrengeld en ondanks dat dit niet de meest comfortabele positie is, vind je het fijn omdat het zo intiem is.

Deze positie is een teken van tevredenheid en genegenheid. Jullie zorgen voor elkaar en zijn echt een team. Je wilt zo dicht mogelijk bij elkaar zijn. Maar vier procent van de respondenten gaven aan zo te slapen.

Met de billen bij elkaar

Jullie zijn allebei erg gehecht aan je vrijheid en onafhankelijkheid. Je houdt een beetje contact, door met de billen bij elkaar te blijven, maar vindt het fijn om je eigen ruimte te hebben in bed.

Volgens Patti Wood, expert in lichaamstaal en schrijfster van ‘Success Signals, A Guide to Reading Body Language’ is het van elkaar af slapen met de billen tegen elkaar aan, een teken van seksueel contact.

Verschillende uiteindes van het bed

Dit kan een teken zijn dat er moeilijkheden zijn. Misschien hebben jullie net ruzie gehad of zijn de problemen al wat langer gaande en zijn jullie gewend geraakt aan uit elkaar slapen. Die afstand die in bed is, zal er ook zijn binnen je relatie.

Hoe dichter je bij elkaar ligt, des te beter is je relatie. De hoeveelheid fysieke contact is een indicatie van hoe gelukkig stelletjes zijn. Het zegt wat over jullie niveau van intimiteit als jullie ver uit elkaar liggen tijdens het slapen.

Lepelen

Lepeltje lepeltje liggen is een van de populairste en fijnste posities om in te liggen, 31 procent van de respondenten sliepen in dezelfde richting.

Vaak zijn vrouwen de kleine lepel en mannen de grote lepel, maar het kan af en toe fijn zijn om de grote lepel zijn. Lekker een arm om hem heen gooien en met hem in één lijn liggen. Al gebeurt het vaak dat je je omdraait en hij een met jou meedraait, om jouw in zijn lepel-holletje te laten liggen. Dit is ook de meest sexy pose, omdat je met je billen tegen zijn kleine vriend aan ligt. De kleine vrienden worden hier vaak wakker van.

Ga lekker veel aan elkaar zitten, volgende keer dat jullie samen in bed liggen. Het zal je relatie alleen maar ten goede doen.

LEES OOK: 12 x waarom het heerlijk is om met je lover te slapen