Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Life 13 feb 2021

Ha! Zo verwijder je al die berichten die je liever niet had verstuurd

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je bent kwaad of gekwetst en stuurt in the heat of the moment een bericht waar je twee seconden later al spijt van hebt. Of erger, je wilt roddelen met je vriendinnen maar stuurt per ongeluk de screenshots naar de persoon zelf, auch..

Soms lijkt het alsof je die berichten op geen enkele manier kan verwijderen, maar niets is minder waar. Zó verwijder je al die berichten die je liever niet verstuurd op al je favoriete apps.

1. Snapchat

Via Snapchat kun je heel gemakkelijk berichten verwijderen waarvan je wou dat je ze nooit verstuurd had. Het enige wat je moet doen is eventjes op het bericht klikken tot je ‘verwijderen’ kunt selecteren. Maar pas op, dit werkt enkel voor de chat, niet voor foto’s. Zodra die verstuurd zijn, zijn ze niet meer terug te halen.

Onthoud ook dat de persoon naar wie je het bericht verstuurd hebt wel kan zien dat je iets verwijderd hebt. Zorg ervoor dat je goede wifi hebt en hoop dat de andere persoon net als jij de nieuwste versie van Snapchat heeft of dit trucje werkt niet …

2. Instagram

Op Instagram klik je enkele seconden op het vervloekte bericht, waarna er een optie verschijnt die vraagt of je het verzenden van het chatbericht ongedaan wilt maken. Hier gaat de persoon in kwestie zelfs nooit weten dat je je bericht verwijderd hebt, op voorwaarde dat hij of zij het nog niet geopend had tenminste … Thank God dat Instagram het ons zo gemakkelijk maakt!

3. Facebook Messenger

Als je berichten via Facebook Messenger stuurt, denk je maar beter twee keer na voor je op ‘verzenden’ klikt. Als je lang op een verzonden bericht klikt, krijg je ook wel de optie om het bericht te verwijderen. Het wordt dan enkel verwijderd op jouw scherm. Je gesprekspartner ziet het bericht dus nog steeds.

4. WhatsApp

Ook hier hetzelfde liedje: klik even op het bericht en je kunt het verwijderen. Bij WhatsApp krijg je ook de optie om meerdere berichten tegelijk te verwijderen. Het enige nadeel is hier dat – net als op Snapchat – iedereen een melding krijgt van het feit dat je berichten verwijderd hebt.

5. Twitter

Als je via Twitter een bericht verstuurd hebt en het asap terug wilt verwijderen heb je pech. Als je een bericht verwijdert, wordt het enkel bij jou verwijderd, net zoals op Facebook Messenger. Het enige voordeel hieraan is dat je ten minste niet meer geconfronteerd wordt met je eigen foutje.

6. EXTRA: screenshots

Als je een screenshot van een gesprek per ongeluk naar de persoon zelf stuurt en jezelf niet meer kunt redden door ‘m te verwijderen, kun je altijd een bepaalde passage uit het gesprek quoten en vragen wat hij of zij daar exact mee bedoelde.

Zo lijkt het alsof je gewoon nog even iets wou rechtzetten en heeft niemand door dat jij eigenlijk keihard wou roddelen met je vriendinnen. Thank us later!

Reageer op artikel:
Ha! Zo verwijder je al die berichten die je liever niet had verstuurd
Sluiten