Emma Toussain
Emma Toussain Sterrenbeelden 18 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Single? Dit zijn de beste date-ideeën op basis van jouw maanteken

Jouw maanteken staat voor het sterrenbeeld waarin de maan stond op jouw geboortedag. De maan verandert elke 2,5 dag van sterrenbeeld en geeft daarom al een specifieke omschrijving van wie jij diep van binnen bent en van jouw emoties. Je maanteken kan ook helpen om je liefdesleven beter te begrijpen, juist door die verdieping in emotie. Weet je nog niet wat je maanteken is? Dit kan je zelf berekenen op het internet.

Op zoek naar een goed date-idee? Let dan goed op.

Maanteken

Je maanteken onthult dingen die je instinctief doet en hoe je op emotioneel vlak reageert op bepaalde situaties. Je maanteken omschrijft dus eigenlijk wat je van nature al doet. Dit is anders dan je sterrenbeeld, dat geeft namelijk aan wat je ontwikkelt en wie je moet worden en wat er in de lijn der verwachtingen ligt.

Verdieping

Omdat het maanteken dus zo diep ingaat op wie jij als persoon bent, kan dit je helpen in de zoektocht naar liefde. Een passende date kan helpen om de juiste partner te vinden. Het is wel van belang om je maanteken goed op te zoeken, als je dit nog niet weet. Het komt namelijk niet altijd overeen met je sterrenbeeld.

Om je een beetje op weg te helpen zetten we de beste date-ideeën op basis van jouw maanteken op een rij.

Ram: Ga gezellig naar een kermis of speelhal

Als jouw maanteken ram is, ben je het meest bang voor een saaie date. Uiteten is daarom ook niet voor jou geschikt.. Jij bent echt jezelf op een drukke, vrolijke plek waar veel te doen is. Een kermis of een spelletjeshal is daarom perfect. Er is veel muziek, er zijn veel mensen én je kan bezig blijven zonder dat het saai wordt.

Stier: probeer een nieuw restaurant

Met een maanteken als stier hou je van routine. De date die hierbij het beste bij past, is eentje die niet ver afwijkt van je dagelijkse routine en die je hier omheen kunt plannen. Om je toch een beetje uit je comfortzone te trekken is het leuk om een nieuw restaurant uit te proberen.

Tweelingen: Raak (opzettelijk) verdwaald

Tweelingen waarderen hun vrijheid enorm en een strak geplande date werkt niet voor hen: daarom is het beste om rond te lopen zonder plan en spontaan dingen te ontdekken. Het is wel belangrijk dat je date ook fan is van zo’n soort plan dus spreek van tevoren goed je wensen uit.

Kreeft: Ga naar een open mic avond

Heb jij kreeft als maanteken? Dan sta je bekend als extra gevoelig. Een open mic avond is daar perfect voor! Je kunt namelijk zonder oordeel je gevoel uiten en luisteren naar anderen. Ook wordt er vaak akoestische muziek gespeeld waarin je jezelf kunt verliezen.

Leeuw: Schilderen met een wijntje erbij

Leeuwen zijn op hun best in creatieve omgevingen. Organiseer daarom een schilderavondje met je date, waarin jullie alle creativiteit los kunnen laten. Met een wijntje erbij wordt de sfeer al snel gezellig.

Maagd: Ga naar of organiseer een spelletjesavond

Maagden houden van logica en intelligentie. Op een spelletjesavond kom je erachter hoe mensen denken en of ze veel weten.

Weegschaal: Organiseer een dubbeldate

Weegschalen zijn fan van relaties en verbondenheid en vriendschap. Dus het is extra leuk als je een ander koppel uitnodigt voor een dubbeldate!

Dubbeldaten is goed voor je relatie dus trommel je bestie en haar lover op

Schorpioen: Bezoek een helderziende

Dit is niet voor iedereen, maar schorpioenen houden van verdieping en zijn geïnteresseerd in astrologie en manifesteren.

Boogschutter: Maak een mini-roadtrip

Boogschutters willen niets liever dan vrijheid. Een roadtrip is de perfecte date! Je kunt overal naartoe en je kunt de date zo lang maken als je zelf wil.

Steenbok: Geef je date een rondleiding door jouw favoriete plaats/plek

Steenbokken houden van veiligheid en houden graag vast aan iets wat bekend is. Hoe leuk is het om jouw date rond te leiden door jouw plaats of mee te nemen naar jouw favoriete bos of strand.

Waterman: Leer elkaar kennen op een dieper niveau

Watermannen hebben het niet zo met emoties en vinden het moeilijk om emotioneel te verbinden, daarom is een spelletje om elkaar beter te leren kennen (bijvoorbeeld never have I ever) een leuke manier om te verbinden.

Vissen: Kijk een romantische komedie

Vissen staan nemen veel in zich op. Gevoelens, situaties, sfeer en gesprekken. Het is daarom heerlijk om een rustig avondje in te plannen en te kijken naar een niet al te ingewikkelde romcom.

Wat je maanteken ook is, we wensen je veel dateplezier toe! ❤️

10 ‘goedkope’ date-ideeën voor als je krap bij kas zit