Emma Toussain
Emma Toussain Relaties 10 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

10 ‘goedkope’ date-ideeën voor als je krap bij kas zit

Op date gaan met je lover is heel erg leuk, maar kan soms wat lastig zijn als je geen goed gespekte bankrekening hebt. Vooral in de studententijd kan dit wat lastig zijn. Geen zorgen! Er zijn gelukkig ook heel veel leuke dingen die je samen kunt die (bijna) geen geld kosten.

You’re welcome.

Lekker daten

In principe is alles leuk om te doen als je het samen kan doen met degene waarvan je houdt, toch? Maar mocht je even geen inspiratie hebben voor een date-idee, let dan goed op:

1. Picknicken in het park

Het enige wat je hiervoor hoeft te hebben is een kleedje en wat lekkers te eten.

2. Naar het museum

Als jullie allebei houden van cultuur is een rondje door een museum hartstikke leuk. Kaartjes zijn vaak niet zo duur en je bent een tijdje bezig.

3. Thuis samen koken

Een avondje samen thuis is hartstikke leuk én gezellig. Zet wat muziek op, steek een kaarsje aan en voilà! Tip: Zoek wel een maaltijd uit waarbij je allebei bezig bent met koken/snijden.

4. Wandelen

Als je je comfortabel genoeg voelt om langere tijd met een persoon alleen te zijn, is wandelen een goede optie. Je hebt vaak geen afleiding en het kan leiden tot goede, diepe gesprekken. En je bent ook nog eens actief bezig!

5. Sterren kijken

Als je op zoek bent naar een echte romantische date, kan je ervoor kiezen om samen met je lover een rustig plekje uit te zoeken onder de sterrenhemel. Vaak is dit wel het meest zichtbaar in de natuur, omdat daar niet zoveel kunstmatig licht schijnt. Dat wordt vast heel gezellig..

6. Ga samen iets leren

Ook is het een leuk idee om iets te gaan leren samen. Het beste is als je het allebei niet kan, zodat er niet een ontzettend gefrustreerd raakt als het de ander wel lukt.

7. Organiseer een spelletjesavond

Zijn jullie allebei fan van spelletjes? Organiseer dan een leuke avond met jullie favoriete spellen (bord, kaart of online), haal wat lekkere hapjes en drankjes en jullie zijn wel zoet.

8. Maak een speurtocht

Laat het kind in je los! Speurtochten zijn leuke activiteiten om te ondernemen samen, helemaal omdat je het vaak zelf samenstelt. Zo kan je de beurt afwisselen. Leuk om bijvoorbeeld in een warenhuis te doen: op zoek naar je favoriete drinken, kledingstuk, plant, videogame etc. Je kunt hier helemaal je eigen draai aan geven!

9. Creeër je eigen drive-in bioscoop

Je kunt een drive-in bioscoop bezoeken, maar als je de filmkeuze én plek zelf wil kunnen bepalen kan je hem ook zelf maken. Heb je een projector thuis? Dan kan je die gebruiken. Anders is een laptop ook prima. Schuif jullie stoelen naar achter, laptop op het dashboard, popcorn erbij en genieten maar.

10. Hou een filmmarathon

Er zijn genoeg filmreeksen die je tijdens zo’n marathon kunt kijken (Harry Potter?!). Zo ben je de hele avond zoet en kun je kletsen over wat er in de film gebeurt. Je kunt natuurlijk ook een hele avond je favoriete serie bingen.

Veel plezier!

Date-ideeën om met je beste vriendin te doen