Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 19 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

De zigzagscheiding maakt een comeback volgens Ariana Grande

Zigzagscheidingen zijn weer helemaal terug. Dankzij Ariana Grande is dit iconische kapsel straks misschien wel overal te zien. Het is ook zeker geen verbazing dat deze 90’s haarstijl terugkomt, 2020 en 2021 zijn beide het jaar van de comebacks. Weet je niet meer hoe je deze look kan creëren? Wij vertellen je hoe je dit thuis kan namaken.

Christina Aquilera en Bella Hadid gingen je al voor. Pak die kam en zigzaggen maar!

De zigzagscheiding

We zijn door Ariana Grande’s Instagrampost helemaal obsessed met de comeback van de zigzagscheiding. En dit was niet zo maar een post, ze deelde namelijk een behind the scenes-foto voor haar nieuwe beautylijn R.E.M. Beauty.

Maar dit was niet de eerste keer dat Ariana een foto plaatst met een zigzagscheiding. Ook in de zomer van 2020 droeg ze de zigzagscheiding in een foto op Instagram.

We worden erg enthousiast van de terugkeer van de zigzagscheiding. We zijn dan ook gelijk op zoek gegaan naar een (makkelijke) tutorial om te helpen bij het bereiken van deze throwback-look. We hebben twee tutorials voor je gevonden. Eentje voor de meer recente versie van Ariana en een ander voor haar kapsel uit 2020. Waar wacht je op? Let’s go back to the 90’s.

@musetheagency

@miadickers0n hair tutorial 🖤 #fyp #musetheagency #zigzagpart #bellahadid

♬ original sound – .

Zo doet ze het

Dit is het stappenplan voor de tutorial:

1. TikTokker Mia begint met een rechte zijscheiding en tekent de zigzagvorm met haar wijsvinger. Door het gebruik van haar vinger, in plaats van een puntkam, wordt het haar minder ‘perfect’, maar de zigzagmix valt juist meer op.

2. Daarna laat ze, voordat ze haar haar vast maakt, het voorste deel van haar haar los.

3. Met behulp van gel zorgt ze ervoor dat de resten van haar haar, die de scheiding vormen, blijven zitten.

4. Ze maakte haar haar los en speldt vervolgens de voorste delen vast. Als laatste stap doet ze haar in een knot.

De statement zigzagscheiding

Ben je op zoek naar een tutorial om de zigzagscheiding van de foto van Ariana uit 2020 na te maken? Dan is deze tutorial van @bilintinamakeaup iets voor jou! De TikTokker heeft meer dan 1.5 miljoen volgers, dus we kunnen zeker wel zeggen dat zij een expert is.

@bilintinamakeup

How to: 90’s Zig Zag part ⚡️ #KeepingItCute #0324MYTest #HiddenTalents #hairstyles

♬ Coño (feat. Jhorrmountain x Adje) – Puri

Zo doet ze het

Hier is het stappenplan voor de tutorial:

1. Met haar haar in een rechte middenscheiding tekent ze het zigzagpatroon met een puntkam.

2. Ze tekende het zigzagpatroon zonder de kam van haar hoofdhuid af te halen. Hierdoor werd het resultaat van de zigzag duidelijker.

3. Vervolgens zorgt Valentina ervoor dat de zigzag goed zichtbaar is en zet ze haar voorste plukken vast met twee speldjes.

4. Wil je helemaal Ariana haar look namaken, dan kan je je haar vastmaken in twee hoge staarten.

Wij kunnen zeker geen genoeg krijgen van dit nostalgische kapsel, maar we zijn er nog niet over uit welke stijl onze favoriet is. Hoe dan ook, we gaan het zeker proberen en we kunnen zeker zeggen dat de ’90s officieel terug zijn.

Ook deze trend uit de jaren ’60 gaat dit jaar een comeback maken:

De moderne ‘beehive’ wordt de trend van het jaar volgens Anya Taylor-Joy