Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 17 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

De moderne ‘beehive’ wordt de trend van het jaar volgens Anya Taylor-Joy

Als er in 2021 een haartrend is die we keer op keer weer zien opduiken, is dat wel de moderne ‘beehive’. We hebben deze trend te danken aan Amy Winehouse, die in de 00’s voor een comeback zorgde van de ‘beehive’. Maar het retrokapsel is ook dit jaar te zien op Fashion Week-catwalks, verschillende awardshows en recentelijk in de nieuwe psychologische horrorfilm Last Night in Soho met Anya Taylor-Joy.

Beehive-kapsel

Anya Taylor-Joy’s ‘beehive’ met pony en zacht golvend haar, is een logische keuze voor de Swinging Sixties, waar de film zich in afspeelt. De officiële beschrijving van de film luidt, “Een jong meisje, gepassioneerd door het ontwerpen van mode, is op mysterieuze wijze in staat om naar de jaren ’60 te gaan. Daar ontmoet ze haar idool, een oogverblindende wannabe-zangeres. Maar het Londen uit die tijd is niet wat het lijkt, de tijd lijkt uit elkaar te vallen met ‘shady’ gevolgen.”

Last Night in Soho

Awards

Deze haarstijl maakte voor het eerst weer een comeback in mei van dit jaar. Dit was tijdens de Brit Awards waar Dua Lipa haar donkere haar in een hoge volumineuze knot droeg met lokken die ze langs haar gezicht liet vallen.

Daarna zagen we deze haarstijl bij de BAFTA TV Awards in juni, toen werd deze trend gedragen door Aimee Lou Wood. De 26-jarige actrice bekend van Sex Education won de prijs voor Beste Vrouwelijke Prestaties in comedy.

Ik denk dat we wel kunnen zeggen dat de moderne ‘beehive’ de volgende grote haartrend wordt, dankzij de celebs.

Op zoek naar dierproefvrije make-up? Déze merken moet je hebben