Emma Toussain
Emma Toussain Gezondheid 17 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

7 handige dingen die je óók kunt doen terwijl je tv kijkt

Hoe vaak zet jij Netflix aan, om vervolgens te gaan zitten scrollen op je telefoon? Het is zonde van de serie en eigenlijk wordt je ook niet heel veel wijzer en beter van de informatie op het kleine schermpje. Mocht je nou toch niet je volle focus bij de tv kunnen houden, zijn er zat andere dingen die je kunt doen zonder dat je je telefoon daar voor nodig hebt.

Toch goed voor het verminderen van schermtijd op je telefoon.

1. De was opvouwen

Oke, misschien is was opvouwen niet de meest leuke activiteit ooit, maar het is wél heel erg praktisch. Voordat je het weet heb je alle was gevouwen en je hebt ook nog eens je serie kunnen volgen. Win-win situatie!

2. Rekoefeningen óf rollen met de foamroller

Heb je net gesport of zit je met een blessure? Dan is het prettig om ‘s avonds wat extra oefeningen te doen. Als je toch tv zit te kijken, kan je net zo goed de salontafel even aan de kant schuiven en gaan rekken en strekken.

3. Maaltijden preppen

Als je doordeweeks gezond wil eten maar niet zoveel tijd hebt om maaltijden klaar te maken, kan er voor kiezen dit alvast in het weekend te doen. Maak van tevoren een lijstje met wat je nodig hebt zodat je het ‘s avonds alleen nog maar hoeft klaar te maken.

Gezond eten: met déze 6 hacks is dat makkelijker dan je denkt

4. Je make-upkwasten schoonmaken

Geef maar toe: hoe vaak maak jij je make-upkwasten schoon? Er zitten talloze bacteriën zo overspringen op je huid. Dit kan dan weer zorgen voor verstopte poriën en ontstekingen. Mooi klusje voor tijdens je favoriete show!

5. Je ladekastjes uitruimen

Vaak gebruiken we ons tv-meubel als een soort opslagplek voor papieren, pasjes en andere dingen. Hoe fijn is het als je toch voor de tv zit, om deze lades dan goed uit te zoeken?
Voor je het weet is je serie of film over en heb je opgeruimde kast.

6. Een weekplanning maken

Is het zondagavond? Maak dan alvast een weekplanning voor aankomende week. Zo weet je wat je kan verwachten, op welke dagen je het druk hebt en wanneer je bijvoorbeeld een feestje hebt. Zo kan je je planning afstemmen op de gebeurtenissen en kom je niet voor verrassingen te staan.

7.Tekenen

Ben je graag creatief bezig? Koop een schrift of notitieblok en begin met tekenen. Het hoeft geen kunst te zijn, als je er zelf maar plezier aan beleefd. Ook zijn er kleurplaten voor volwassen: ingewikkelde kleurplaten waar je een tijdje mee bezig bent.