Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 16 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Katy Perry, Kourtney Kardashian en Billie Eilish zijn groot fan van de blunt bob

De blunt bob is het kapsel voor dit seizoen, we gaan dit dan ook overal tegenkomen. Van de Fashion Week SS22 tot de meest stijlvolle celebs, zoals Kourtney Kardashian en Billie Eilish, je ziet het nu al overal. Deze bob heeft bewezen dat het één van de chicste en veelzijdigste kapsels is. Het is dan ook zeker geen verrassing dat het één van de grootste haartrends van de herfst is.

De blunt bob

De laatste celebrity die met dit kapsel is gespot? Katy Perry. Haar make-upartiest plaatste op Instagram een achter de schermen-foto met haar nieuwste kapsel. Hierop is de schouderlengte, extra bot geknipte en kaarsrecht gestylede bob met een middenscheiding te zien bij de zangeres.

Natuurlijk is de blunt bob niet echt nieuw: er zit nog een best interessante geschiedenis achter. Haarexpert Scott Cornwall vertelt, “De blunt bob is een bepalende trend. Blunt Flapper Cuts ontstonden zo’n 100 jaar geleden voor het eerst en het is niet raar dat de 2020s het weer interessant maken.”

Scott is van mening dat grote haartrends vaak ontstaan door een eerdere trend waarbij het haar gekleurd moest worden of waarbij je producten moest gebruiken die wat slechter zijn voor je haar. “Droge, overbelichte, ombre middellange lengtes en punten schreeuwen om geknipt te worden,” zegt Scott. “Daarom zorgt de blunt bob ervoor dat het haar weer gezond is, door de overbewerkte middenlengtes en punten weg te knippen en achter te blijven met gezond, sterk en golvend haar.”

Elizabeth Williams van KH Hair in Hinckley is van mening dat de blunt bob steeds populairder wordt omdat ze ‘chic, draagbaar en superveelzijdig’ zijn. “Ze kunnen met relaxte golven worden gedragen of stijl voor een super elegant gevoel.”

Bedankt TikTok: zo creeër je de perfecte blow-out met een t-shirt