Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 15 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Bedankt TikTok: zo creeër je de perfecte blow-out met een t-shirt

Wat moeten we toch zonder TikTok? De ene hack na de andere blijft verschijnen en wij houden ervan, we leren elke keer iets nieuws. Krullen zonder het gebruik van hitte was dé hack van afgelopen jaar en gelukkig blijven er varianten voorbij komen.

Het is ook nog heel simpel.

Krullen met een t-shirt

Een van de laatste haar-hacks op TikTok komt van mypawfectfamily. Deze vrouw heeft de blow-out naar een heel nieuw niveau gebracht. De resultaten liegen er niet om: ze heeft prachtig, volumineus, gekruld haar.

Dé vraag der vragen: waarom blijven krullen niet in mijn haar zitten?

Als je iemand bent die graag minder gebruik wil maken van hitte tijdens de styling, of zoek je manieren zodat je ‘s ochtends wat langer in bed kan blijven liggen? Let dan vooral goed op. De TikTokker heeft verschillende video’s geupload met uitleg. Natuurlijk is het even oefenen (een blow-out is nou eenmaal niet makkelijk), maar als je dit eenmaal onder de knie hebt dan lijkt dit ons een geweldige optie voor als je ‘s ochtends geen zin hebt om een uur voor de spiegel te staan.

Zie hieronder een aantal uitlegvideo’s van mypawfectfamily:

@mypawfectfamily

What issues r u running into? I’m making a mistakes video!!

♬ Neon Moon – DJ Noiz

Haardonut

Ook de ‘haardonut’ hoef je niet los aan te schaffen. Dit is namelijk gewoon een simpel t-shirt! Hieronder zie je hoe je je eigen haardonut maakt:

@mypawfectfamily

Remember to send me ur before and after pics on insta to me featured! #mypawfectfamily #noheatblowout #hairdonut #healthyhairtips

♬ PRETTY POISON SEP10TH – Nessa Barrett

Hoe ga je te werk?

Alles wat je nodig hebt is een t-shirt, haarelastiekjes, een naaldkam, schuifspeldjes en een waterspuit (plantenspuit kan ook). Het eerste wat je doet je haar in verschillende secties verdelen. Gebruik hiervoor een naaldkam, zodat je precieze plukken haar kunt oppakken. Pak eerst een pluk in driehoekvorm en kam deze pluk door. Daarna spuit je wat water op de pluk en rol je deze om de donut heen, todat het uiteinde van de pluk vast zit om de donut.

Als de eerste pluk vastzit ga je verder en pak je steeds een nieuwe pluk totdat al het haar aan één kant van je hoofd vast zit. Je werkt eigenlijk in twee delen: je begint bijvoorbeeld met de linkerkant van je hoofd. Als de linkerkant helemaal vast zit dan ga je verder met de rechterkant. Zo zorg je ervoor dat je overzichtelijk te werk gaat en dat er geen plukken achterblijven.

Als je klaar bent met oprollen, zorg je ervoor dat je haar goed blijft vastzitten door het gebruik van schuifspeldjes. Speld de uiteindes vast aan de achterkant van je hoofd. Als je dit doet voordat je gaat slapen heeft je haar de hele nacht om op te drogen. ‘S ochtends haal je de donut uit je haar en voilà! Perfect haar met blow-out, zónder hitte.

Wij zijn fan!

Dit is de snelste en makkelijkste manier ooit om krullen te krijgen