Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 13 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Dé vraag der vragen: waarom blijven krullen niet in mijn haar zitten?

Ken je dat? Je bent uren bezig om je haar te stijlen en perfecte krullen te maken in je haar. Je zet hele strakke krullen en borstelt ze daarna een beetje uit met een kam zodat je een beachy waves look krijgt. Het zit perfect – tot een half uurtje daarna, dan is je haar gewoon weer stijl. Hoe kan het toch? Dat krullen bij de ene haren dagen blijven zitten en bij anderen maar een uurtje?

Pff, the struggle is real.

Waarom blijven krullen bij mij niet zitten?

Hoe kan het toch dat je haar zo snel uitzakt? Wij hebben het uitgezocht:

1. Je gebruikt de verkeerde stylingtools

Gebruik je nog je allereerste krultang – die al jaren oud is? Dan zou het kunnen dat je aan vernieuwing toe bent. Soms is je tool gewoon niet meer goed genoeg voor je haar. De keramiek die je de bladen van de tools zit kan verouderen en niet meer goed werken.

Let daarnaast ook op de dikte van de tool. Voor korter haar kan je het beste een dunnere diameter kiezen. Deze krullen blijven beter zitten. Voor lang haar kan je alle verschillende maten proberen.

2. Je bereid je haar niet voor

De voorbereiding is bijna net zo belangrijk als het uiteindelijke stijlen. Als je dit niet goed doet, zullen je krullen nooit blijven zitten. Gebruik vooraf dus een mouse, >heat protection spray, haarlak of texture spray om je haar meer grip te geven. Dit helpt echt om je krullen in vorm te houden.

3. Je verdeelt je haar niet goed tijdens het krullen

Het is van belang dat je niet té grote plukken pakt tijdens het krullen van je haar. De kleine plukken krijgen op deze manier telkens genoeg hitte om in vorm te blijven zitten. Verdeel je haar dus van te voren alvast in vier delen – deze kan je daarna in nog kleinere plukken verdelen.

4. Je krult van onder naar boven

Als je op deze manier je haar krult, zal de onderkant altijd meer hitte krijgen als de bovenkant. Je krijgt dus strakkere krullen aan de onderkant. Op deze manier zit al het gewicht onderin en trek je dus eigenlijk je waves aan de bovenkant eruit. Hierdoor zak het sneller uit.

Probeer het daarom een andersom. Krul je haar van boven naar onder.

5. Je houdt je krullen niet op zijn plek

Je haar vormt zich pas als het afkoelt. Houdt de pluk die je net hebt gedaan dus even vast in je hand totdat deze koud is – dan pas zit je krul er echt in. Dit kan je ook doen met een schuifspelt. Als de krul koud is kan je hem alvast inspuiten met haarlak voor extra stevigheid.

6. Je haar is té schoon

Net gewassen haar is lastig om te stijlen. Je haar heeft dan namelijk helemaal geen grip. Als je je haar wel net hebt gewassen kan je het inspuiten met droogshampoo om hetzelfde effect te creëren.

7. Je borstelt je krullen te snel uit

Met een borstel trek je je haar naar beneden en daarmee ook je krullen. Dit wil je juist niet – een goede optie zijn je handen. Gebruik je handen als een soort borstel, met je handen zet je eigenlijk geen gewicht op je haar waardoor je dus een ander effect krijgt als met een borstel. Je kan ook je hoofd naar voren gooien en eens flink schudden, hiermee krijg je hetzelfde eindresultaat – plus nog een beetje extra volume. Win-win!

Lees ook: Hilarische hack om je haar razendsnel te krullen zónder styling tools