Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 17 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de do’s en don’ts van cream blushes

In de zomer droegen we niks anders, en dit zal dit najaar niet heel anders zijn. Cream blushes are here to stay! Wij vertellen je over de do’s en don’ts van cream blushes en hebben een paar van onze favoriete op een rijtje gezet.

Cream makeup-producten waren de go-to producten als het gaat om de zomer van 2021. In tegenstelling tot poeders blijft een cream blush langer zitten en geeft het die natuurlijke look.

Don’ts

1. Geen paniek!

Cream blush kan soms wat heftig zijn, maar raak vooral niet in paniek. Je foundation is je beste vriend. Pak het laatste beetje foundation dat nog op je borstel of beautyblender zit en ga er zachtjes overheen. Hierdoor zal de kleur wat minder worden.

2. Onderschat blending niet

Blending is key! Begin met een kleine hoeveelheid van de cream blush, neem hierbij de tijd om het te blenden. Zorg ervoor dat het goed in je huid is geblend en er geen lijntjes meer te zien zijn. Wil je toch meer kleur? Voeg dan nog een beetje blush toe, totdat je tevreden bent.

Do’s

1. Kijk goed welke kleur cream blush je kiest

Niet elke kleur past bij elke huidskleur. Daarom is het belangrijk om goed te kijken voor welke kleur je kiest. Een tip hiervoor is om in je wangen te knijpen om te kijken welke kleur je wangen krijgen. Deze kleur zit al in je huid, dus staat sowieso goed.

2. Experimenteer

Wees vooral niet bang om nieuwe dingen te proberen. Breng een beetje blush aan op je neus, voor die sunkissed-look. Of breng het aan op je lippen met je vingers, zo werkt het ook als een liptint.

3. Bescherm de natuurlijke gloed

We love a natural glow! Deze gloed kan verdwijnen bij het aanbrengen van poeder. We raden daarom aan om een Light Reflecting Setting Powder te gebruiken.

Deze make-uptrend wordt groot voor de herfst en het heeft alles te maken met eyeliner