Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 15 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze make-uptrend wordt groot voor de herfst en het heeft alles te maken met eyeliner

De herfst is al flink begonnen en dat roept om nieuwe make-uplooks! Waar we in de zomer vaak voor lichte kleuren gaan, neigen we in de herfst vaak meer naar warme bruintinten. Dat past ook echt goed bij het seizoen! Mocht je naast je foundation en mascara verder willen uitpakken, is een leuke eyeliner op zijn tijd altijd goed. Als je aan eyeliner denkt, denk je waarschijnlijk aan de kleur zwart. Maar waarom? Een bruine oogschaduw als eyeliner is misschien wel nóg mooier.

Wij laten het je zien.

Bruine eyeliner

Eyeliner heb je tegenwoordig in alle vormen en maten. Zo kun je een lijntje zetten met het welbekende penseel, bestaan er eyeliner-gels in potjes of je kunt met een oogpotlood aan de slag. Vaak zijn deze lijnen wat hard, waardoor je een stevige hand moet hebben wil je een mooie rechte lijn kunnen trekken.

Dit zijn ze: de mooiste haarkleuren die we gegarandeerd gaan zien in 2021

Het afgelopen jaar is er een nieuwe trend ontstaan op eyelinergebied en het is perfect voor deze herfst. We zien het veel voorbij komen op bijvoorbeeld TikTok en Instagram.

We zullen een paar mooie voorbeelden met jullie delen:

TikTok

@sophiernagy

brown eyeliner tutorial 🧸 #makeuptutorial #trending #foryoupage #fyp #browneyeliner

♬ looking out for you by joy again – hey besties

@millieleer

My brown eyeliner tutorial 🤍 @bannersmusic #someonetoyou #fyp #makeup #eyeliner #viral

♬ Someone To You – BANNERS

@daisyjelley

Brown eyeliner is my fave ✔️

♬ original sound – alyssa

Instagram

Hoe maak je het?

De truc is om in plaats van een penseel of oogpotlood, je bruine oogschaduw te gebruiken. Pak een scherp oog-of eyelinerpenseel (vaak angle liner genoemd) en maak je kwast een beetje nat. Als je de kwast in oogschaduw doopt, pakt hij meer product én meer pigment. Je kunt dan ook makkelijker een lijn zetten.

Een groot voordeel van het gebruik van oogschaduw is dat de lijn niet zo hard wordt. Zo heb je een zachtere uitstraling maar krijgen je ogen toch nét iets meer definitie. Dit is leuk voor een feestje, maar het kan zelfs gedragen worden naar het werk. Je kunt ook variëren in bruintinten! De ene dag kan je gaan voor een taupe-kleur, de andere dag is een donkerbruine tint. Je kunt met bruin in ieder geval meer variëren dan met zwart!

Negative space liner is de nieuwste eyelinertrend die je wilt proberen